Ravage en gewonde door ongeluk met postbezorger in Wanneperveen

videoEen ravage in Wanneperveen vanochtend, nadat drie auto's betrokken raakten bij een ongeluk. Voor een woning aan de Zomerdijk (N375) ging het mis toen een postbezorger wilde afslaan. Eén persoon raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde vlak voor het middaguur. Een bezorger van PostNL reed over de Zomerdijk en wilde met zijn bestelauto afslaan richting het volgende adres. Precies op dat moment besloot de bestuurder van een Volvo de bezorger in te halen.

Een aanrijding was het gevolg. Vervolgens schoot één van de wagens tegen een geparkeerde auto aan, die daardoor tegen een hek crashte. De ravage was groot: de drie auto's raakten zwaar beschadigd, de weg lag bezaaid met brokstukken en het hekwerk was vernield.

Ziekenhuis

De bestuurder van de Volvo werd na aankomst van de hulpdiensten met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De postbezorger werd in de ambulance nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. In de geparkeerde auto zaten geen personen. 

De politie heeft de weg tussen Meppel en Wanneperveen afgesloten in beide richtingen voor nader onderzoek en opruimwerkzaamheden. Een bergingsbedrijf komt de beschadigde voertuigen ophalen.

Volledig scherm
Drie auto's raakten flink beschadigd bij het ongeluk in Wanneperveen. © De Vries Media
  1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
    PREMIUM

    Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

    Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.

Kop van Overijssel