Volledig scherm
© ANP

Rechter verbiedt vrouw naaktfoto's te versturen naar ex-man

Een vrouw uit Vollenhove mag haar ex-man niet langer bestoken met naaktfoto's. Dat bepaalde de rechtbank in Zwolle woensdag. De man moet alle ontvangen foto's vernietigen.

Na ruim 34 jaar huwelijk ging het stel uit Vollenhove een paar jaar terug al uit elkaar. Wat volgde was een waar juridisch gevecht. De vrouw deed in 2016 met succes aangifte wegens smaad door de man. Die had wat naaktfoto's die zij hem gestuurd had gedeeld met familieleden. Het hof in Leeuwarden zette drie weken terug een streep door die veroordeling.

De ex-man spande vervolgens een kort geding aan omdat hij gek werd van alle foto's, die maar bleven komen. De 'tientallen pornografisch getinte foto's' hadden volgens de eiser het doel om uit te lokken dat hij opnieuw een afbeelding aan anderen zou doorsturen zodat zij opnieuw aangifte kon doen. Op de zitting twee weken terug vorderde de vrouw dat ook de man geen contact meer met haar opneemt. Beide vorderingen zijn door de rechter toegewezen. Voor de duur van een jaar mogen beide ex-echtelieden geen contact opnemen met elkaar. Doet een van hen dat wel, dan moet een dwangsom van 250 euro betaald worden. Daarnaast moet de man de ontvangen naaktfoto's vernietigen.  

  1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
    PREMIUM
    Video

    Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

    Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.

Kop van Overijssel