Chinees-Vietnamees restaurant Mekong in Vollenhove.
Volledig scherm
PREMIUM
Chinees-Vietnamees restaurant Mekong in Vollenhove. © Google Maps

Restaurant in Vollenhove sluit deal met energiebedrijf om torenhoge rekening: ‘Astronomisch gestegen’

Vietnamees en Chinees restaurant Mekong uit Vollenhove heeft maandag een schikking getroffen met Holland Energie. Het restaurant sleepte de energiemaatschappij uit Almere voor de rechter, samen met acht andere Aziatische restaurants uit heel Nederland. Zij waren het niet eens met de enorme stijging van hun energierekening. ,,En ik kan mijn babi pangang niet opeens 20 procent duurder maken.”

3 reacties

 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  @Batterman, door een faillissement van deze energiemaatschappij wordt het voor de restauranthouder er niet beter door. Er zal bij een andere maatschappij een nieuw contract afgesloten moeten worden. Iedereen weet dat oversluiten van energiecontracten en afsluiten van nieuwe energiecontracten betekent dat de nieuwe tarieven vele malen hoger zijn. Was u dat vergeten?
 • H Batterman

  2 maanden geleden
  Het MKB mag failliet gaan van de topambtenaren dan mag deze energiemaatschappij ook failliet gaan. Marktwerking noemen ze dat toch?
 • J Visser

  2 maanden geleden
  Succes hoor die marktwerking. Het blijft verbazingwekkend dat we in Nederland het meeste gas produceren van de EU en toch de hoogste prijzen hebben