Ridders wonen tijdelijk in Wanneperveen

videoAan de rand van de natuur in Wanneperveen is de afgelopen week een landgoed met vele kastelen verrezen. De opening zaterdagmiddag werd bijgewoond door ridders, kasteelheren, kasteelvrouwen en er was ook veel gewoon volk op afgekomen.

Pas na de opening konden de vaders en moeders van de ridders en jonkvrouwen zien wat hun adelijke kroost in een week tijd gebouwd had in het  'Spiekerdorp 2018'.

Nadat de ouders de zelf gemaakte bouwsels hadden bewonderd, werd het dorp in allerijl gesloopt. Inwoners van Wanneperveen konden daardoor vanaf vijf uur gratis haardhout ophalen.

Volledig scherm
Loco-burgemeester Oene Akkemerna opent Spiekerdorp 2018. © Wilbert Bijzitter
  1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
    PREMIUM
    video & foto's

    Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

    Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel