Rietgedekte schuur gaat in vlammen op in Steenwijk

videoEen rietgedekte schuur is vanmiddag in vlammen opgegaan in Steenwijk.

De brand brak tegen 14.50 uur uit in de rietgedekte schuur aan de Meppelerweg. De brandweer werd in eerste instantie opgeroepen voor alleen de brand in de schuur, maar vanwege het uitbreidingsgevaar werd snel opgeschaald. Meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving van Steenwijk rukten uit naar de Meppelerweg. ,,Het ging om hooibergschuur met daarin ook stallen. Tijdens de brand stonden er geen paarden of ander vee in de stallen’’, lichtte brandweerwoordvoerder Jan Wittenberg toe. Daarnaast vielen er ook geen gewonden.

De brandweer hield tijden het bestrijden van de vlammenzee omliggende rietgedekte schuren en een rietgedekte woning nat. ,,Door snelle inzet hebben wij overslag kunnen voorkomen,’’ vervolgde Wittenberg. Na ruim een uur blussen was het vuur geblust. ,,Tegen 16.10 uur werd het sein brand meester gegeven,’’ aldus Wittenberg.

Oorzaak

De bewoners van de boerderij waren tijdens de uitbraak van de brand niet thuis. Zij zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de afgebrande schuur. Het is nog onbekend hoe de brand kon ontstaan. Op het perceel vonden werkzaamheden plaats, maar brandweerwoordvoerder Wittenberg kon met geen woord reppen of de werkzaamheden te maken hebben met het uitbreken van de brand.

Volledig scherm
De brand aan de Meppelerweg in Steenwijk vindt plaats in een rietgedekte woning. © De Vries Media
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Kop van Overijssel