Een illustratie hoe de hypermarkt had moeten worden. De Family Fun Zone moet er ongeveer hetzelfde uit gaan zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Een illustratie hoe de hypermarkt had moeten worden. De Family Fun Zone moet er ongeveer hetzelfde uit gaan zien. © Gemeente Steenwijkerland

Schop Family Fun Zone Steenwijk medio 2020 de grond in

De bouw van de Family Fun Zone in Steenwijk gaat medio 2020 van start. Dat stelt projectontwikkelaar Paul Evers van Focus Real Estate. Het plan omvat onder andere een speelparadijs voor kinderen, een bioscoop en een hotel. 

De Family Fun Zone komt op het terrein Eeserwold, waar in eerste instantie de hypermarkt zou komen. Dat plan ging niet door, omdat volgens de Raad van State minimaal 51 procent van de oppervlakte supermarkt moest zijn. ,,Daar was simpelweg geen markt voor, vandaar dat het plan niet is doorgegaan”, stelt Evers. 

  1. Fietsende toerist raakt bij het fietserspontje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrichtingsverkeer?’
    PREMIUM
    Coronamaatregelen

    Fietsende toerist raakt bij het fietsers­pon­tje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrich­tings­ver­keer?’

    Schipper Ronald van het fietspontje in Jonen haalt er inmiddels zijn schouders al bij op. De hele dag door negeren fietsers het eenrichtingsverkeer op het Jonenpad in in Dwarsgracht en stuiten dan bij hem op een onverbiddelijk: ,,Nee, u zult moeten omdraaien en omrijden". Vanwege de smalle fietspaden in Steenwijkerland geldt op meerdere smalle fietspaden eenrichtingsverkeer. En dus ook in Jonen.

Kop van Overijssel