Volledig scherm
© Thinkstock

Service Corner in Wanneperveen

WANNEPERVEEN - Precies twee jaar moeten de inwoners en een veelvoud aan vakantiegangers, dagtoeristen of andere bezoekers het in Wanneperveen alweer stellen zonder een pinautomaat om geld 'uit de muur' te halen.

De laatste werd in oktober 2014 door de Rabobank verwijderd wegens gebrek aan klandizie en relatief hoge onderhouds- en beveiligingskosten.

Mobiel pinapparaat
Onder aanvoering van het plaatselijke Burgerinitiatief Behoud Geldautomaat werd van alles geprobeerd om een gelduitgiftepunt in het dorp terug te krijgen, maar het enige dat z'n intrede deed is een mobiel pinapparaat. Waarmee bijvoorbeeld aan collectes, lokale evenementen of dorpsactiviteiten ook zonder contanten op zak financieel kan worden bijgedragen.

ServiceCorner
Ondertussen bleef Wanneperveen knokken voor terugkeer van de een of andere geldautomaat. Lang bleef het stil, maar gisteren was er goed nieuws. "Er gloort weer licht aan de horizon," zoals het Burgerinitiatief opgetogen laat weten. Als alles volgens plan verloopt en heel Wanneperveen het idee omarmd wordt er volgend voorjaar al een zogeheten ServiceCorner in het dorp geplaatst ('het dorpshuis is favoriet').

"Een ultramodern stukje techniek, waarmee Wanneperveen ontzettend geholpen zou zijn. Het is namelijk veel meer dan alleen een geldautomaat. Naast geld halen, zou je er ook geld kunnen storten of overmaken, bestelde medicijnen of alle mogelijke postpakketjes afhalen maar ook brengen, je openbaar vervoerskaart opwaarderen, een autokenteken overschrijven en eventueel zelfs postzegels kopen. Voor de vele recreanten in deze omgeving zou de Service Corner ook een rol kunnen spelen bij het verkrijgen van vaar-, fiets- en wandelkaarten. Kortom, de mogelijkheden zijn legio," hebben de actievoerders van het Veniger Burgerinitiatief al laten uitleggen.

Kosten
Plaatsing van een ServiceCorner kost tienduizenden euro's, maar die investering verwacht de (particuliere) exploitant onder meer terug te verdienen met de betalingsvergoedingen voor banktransacties of de (door)verkoop van allerlei tickets en waardebonnen. Daarnaast mikken de initiatiefnemers op overheidssubsidie. "Hierover is bijvoorbeeld al contact geweest met gedeputeerde Eddy van Hijum van de provincie Overijssel," weet de werkgroep in Wanneperveen.

Kop van Overijssel