PREMIUM
Smink legt de culinaire lat in Giethoorn hoger met zijn boost voor Bodelaeke
Over de TongChefkok Jan Smink ging in coronatijd noodgedwongen de uitdaging aan het noodlijdende restaurant Bodelaeke op het gelijknamige vakantiepark in Giethoorn over te nemen. Zijn reputatie (De Librije, Nederlandse afvaardiging voor de Bocuse d’Or en restaurant Jan Smink in Wolvega) schept verwachtingen. Maakt hij die waar?
Delen per e-mail
We worden vriendelijk ontvangen door gastheer Hanno Schüller, die mijn tafelgast Joost van Manen en mij naar de tafel begeleidt, met onze rug naar het raam, gezicht naar de open keuken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Librije-kok coacht Team NL bij Bocuse d'Or
De Librije-kok Jan Smink begeleidt in juni chefkok Lars Drost en commis Mike Klaassen - beiden werkzaam bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu - tijdens de Europese finale van de Bocuse d'Or. -
PREMIUM
Topdrukte in onze snelteststraten tijdens Kerst: ‘Ik heb ze rechtsomkeert zien maken na positieve coronatest’
Het is erg druk in regionale snelteststraten waar mensen zich kunnen laten testen op corona. ,,We draaien driedubbele shifts en we verwachten niet dat de drukte gaat afnemen. Niet normaal.’’ -
PREMIUM
VIDEO Herstel veenmosrietland moet De Weerribben aantrekkelijk houden voor dieren en planten
In De Weerribben is in de buurt van Nederland een begin gemaakt met het herstel van het trilveen en veenmosrietland. Hiervoor worden jonge bomen en andere opslag weggehaald. Na de zomer volgt het open graven van dichtgegroeide sloten. Het moet het natuurgebied aantrekkelijk houden voor planten en dieren. -
51 kilometer te hard op landbouwvoertuig: 17-jarige is rijbewijs kwijt
Een 17-jarige inwoner van de gemeente Steenwijkerland heeft welgeteld negen dagen van zijn autorijbewijs kunnen genieten. Bij een snelheidscontrole in het Friese Bantega bleek hij 51 kilometer te hard te rijden met zijn voertuig. Daarom is zijn rijbewijs ingenomen. -
PREMIUM
Deze 7 jonge chef-koks gaan het helemaal maken (zeggen de kenners)
Michelin verdeelt over precies een maand zijn sterren over Nederland. Ongetwijfeld gaan ze naar ervaren topkoks. Op wie letten de kenners in het vak nog meer? Nou, op deze zeven chefs.
-
Librije-koks strijden om de winst tijdens het culinaire WK
LYON/ ZWOLLE - Voor het oog van 24 internationale chefkoks werkt Jan Smink van De Librije zich in het zweettijdens de Bocuse d’Or. -
PREMIUM
Bodelaeke in Giethoorn krijgt nieuwe, culinaire impuls met chefkok Jan Smink
Van de nood een deugd maken. Zo zou je de stap van chefkok Jan Smink uit Wolvega wel kunnen zien. Na vier maanden noodgedwongen sluiting van zijn Restaurant Smink daar én zijn catering, krijgt hij als nieuwe uitbater van Restaurant Bodelaeke in Giethoorn, schaalvergroting qua terras- en restaurantplaatsen. ,,We gaan vol gas geven.” -
Oud-Librije kok start eigen restaurant in Wolvega
Voormalig Librije-kok Jan Smink opent begin september zijn eigen restaurant in Wolvega. Een voormalig ING-gebouw daar wordt omgetoverd tot restaurant.