Doel van de aanpassing is het beperken van de verdroging van de natuur in de Wieden en Weerribben. Afbeelding ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Doel van de aanpassing is het beperken van de verdroging van de natuur in de Wieden en Weerribben. Afbeelding ter illustratie. © Bas Meelker; Waterschap Drents Overijsselse Delta

Sneller water voor natuur in Wieden en Weerribben blijkt succes

Het waterschap lijkt een oplossing te hebben om verdroging van de natuur in de Wieden en Weerribben in de toekomst tegen te gaan. De proef rondom een aangepast peilbeheer, waardoor er eerder water het gebied ingelaten kan worden, bevalt goed. De proefperiode is daarom verlengd met een jaar.

De resultaten van de pilot om in de boezem van Noordwest-Overijssel vanaf eind april tot juli meer water in te laten zijn tot nu toe positief. Daarom heeft het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) besloten de proef, die erop gericht is verdroging van de natuur in Wieden en Weerribben te voorkomen of te beperken, te verlengen met een jaar. Ondanks dat de herziening van het zogeheten peilbesluit nog moet plaatsvinden.

  1. Historisch binnenvaartschip lag twee jaar in Steenwijker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestemming’
    PREMIUM

    Historisch binnen­vaart­schip lag twee jaar in Steenwij­ker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestem­ming’

    Officieel is hij inwoner van Steenwijkerland, maar echt welkom voelt Piet van Schendel zich niet meer. De schipper en eigenaar van het historische binnenvaartschip Disponibel lag twee jaar lang met zijn schip in de haven van Steenwijk, maar moest ruim een maand geleden onder dwang de haven verlaten. Nu ligt hij met zijn schip in de Weerribben: ,,Ik ga waar de wind waait.”

Kop van Overijssel