Volledig scherm
© Thinkstock

Sociale dienst helpt kringloop Steenwijkerland aan personeel

STEENWIJKERLAND - De Kringloopwinkels in Steenwijkerland en de sociale dienst gaan samenwerken. De afspraak is dat de sociale dienst de kringloop aan 60 werknemers helpt.

De Kringloopwinkels in Steenwijk en Vollenhove en het Regionaal Textiel Sorteer Centrum aan de Productieweg in Steenwijk hebben veel ervaring in de begeleiding en ontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar de organisaties hebben moeite de bemensing op peil te houden. "Daarin gaan wij nu voorzien", zegt directeur Gerrit van Hofwegen van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) Steenwijkerland-Westerveld. "Wij hopen de 60 medewerkers te kunnen leveren, al weet je bij voorbaat nooit met welk aanbod je te maken krijgt."

Leerwerktraject
Onder deze afspraak hebben voorzitter Max Gras van de Stichting Kringloopwinkels Steenwijk e.o. en IGSD-directeur Van Hofwegen hun handtekening gezet. "Een prachtige stap", vindt de directeur van de sociale dienst. "Hiermee is een perspectiefvolle toekomst gecreëerd voor onze cliënten. Zij kunnen zich via een leerwerktraject bij de Kringloopwinkel ontwikkelen en doorstromen naar de arbeidsmarkt." De overeenkomst geldt vooralsnog voor een jaar.

Kop van Overijssel