Volledig scherm
PREMIUM
© Pedro Sluiter

Sportfanaten voor tienduizenden euro’s gedupeerd door oud-zwemprof uit Steenwijk: ‘Iedereen krijgt geld terug’

Tientallen gedupeerden eisen geld van Europees Kampioen openwaterzwemmen Alexander Hulleman. De oud-Steenwijker die sportreizen organiseert met een bedrijf in Zwolle zou volgens tv-programma Opgelicht?! al 90.000 euro aan schulden hebben gemaakt. Zijn meerdaagse sportevenement komend weekend in Steenwijk en de Weerribben is intussen afgeblazen.

Een stapel brieven van incassobureaus en advocatenkantoren ligt in de gang van het troosteloze kantorencomplex aan de rand van het centrum in Zwolle. Volgens de Kamer van Koophandel is in het gebouw het bedrijf Sport-Active gevestigd van Alexander Hulleman (35). ,,Maar we hebben hem hier al maanden niet gezien”, glimlacht een vrouw van een naburig bedrijfje. ,,Er komen alleen maar advocatenbrieven binnen.”

  1. Fietsende toerist raakt bij het fietserspontje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrichtingsverkeer?’
    PREMIUM
    Coronamaatregelen

    Fietsende toerist raakt bij het fietsers­pon­tje in Jonen het spoor bijster: ‘Hoezo eenrich­tings­ver­keer?’

    Schipper Ronald van het fietspontje in Jonen haalt er inmiddels zijn schouders al bij op. De hele dag door negeren fietsers het eenrichtingsverkeer op het Jonenpad in in Dwarsgracht en stuiten dan bij hem op een onverbiddelijk: ,,Nee, u zult moeten omdraaien en omrijden.” Vanwege de smalle fietspaden in Steenwijkerland geldt op meerdere smalle fietspaden eenrichtingsverkeer. En dus ook in Jonen.

Kop van Overijssel