Steenwijk opgeschrikt door schietpartij, man (27) uit Zwolle gewond aan zijn benen

Update | VideoIn de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er een schietpartij plaatsgevonden in Steenwijk. Bij die schietpartij, waarschijnlijk op de Oosterstraat in de binnenstad, is een 27-jarige inwoner van Zwolle aan zijn benen gewond geraakt. De man is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden voor betrokkenheid bij het incident.

De politie kwam snel ter plaatse en heeft de omgeving afgezet.  Hoeveel mensen betrokken waren bij de schietpartij is onbekend, evenals de achtergrond van de schietpartij.

Ergens anders geschoten

Rond 1.30 uur kwam de melding binnen over de gewonde Zwollenaar in de Oosterstraat in het centrum van Steenwijk. Hij bleek te zijn geraakt in zijn benen en is voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. De politie is een onderzoek begonnen op de plek waar de Zwollenaar is aangetroffen. Daarbij is ook een speurhond ingezet. Op basis van dat onderzoek houdt de politie rekening met de mogelijkheid dat het incident ergens anders heeft plaatsgevonden. Vandaag worden bewoners van de Oosterstraat ondervraagd tijdens een buurtonderzoek. 

Getuigenoproep

De politie zoekt nu naar mensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 00.00 uur en 1.30 uur iets verdachts gehoord of gezien in het centrum van Steenwijk. De politie is nog op zoek naar het vuurwapen en mogelijke sporen, zoals een kogelhuls en/of bloedsporen. De auto van de Zwollenaar is in beslag genomen en wordt verder onderzocht.

In de Oosterstraat in Steenwijk was een schietpartij.
Volledig scherm
In de Oosterstraat in Steenwijk was een schietpartij. © Herman Van Oost

Kop van Overijssel