Volledig scherm
De 86 meter hoge toren van de Sint Clemenskerk in Steenwijk kleurt oranje. © Wilbert Bijzitter

Steenwijker toren kleurt oranje voor Kees Kist

De 86 meter hoge toren van de Sint Clemenskerk in Steenwijk kleurt oranje. Het is een eerbetoon aan voetballer Kees Kist. 

Die werd veertig jaar geleden, in het seizoen 1978/1979, met 34 doelpunten Europees topscorer en won als eerste Nederlander de Gouden Schoen. Woensdag 17 juli is er in zijn geboortestad een heuse Kees Kist-dag en in de aanloop daarvan kleurt de kerktoren oranje op initiatief van muziekzender TV Oranje, waarvan Steenwijker Gerard Ardesch directeur is. ,,Het zal je toch gebeuren dat de Steenwijker toren een week lang in het oranje licht komt voor mij. Dat is echt kippenvel”, aldus Kist.

Tijdens de Kees Kist-dag zijn er tal van voetbalactiviteiten op de Markt. Kist zelf speelt mee in Nederlands walking footballteam met andere  oud-internationals zoals Sjaak Swart (de 81-jarige Mister Ajax), Ben Wijnstekers, Ernie Brands, Dick Schoenaker en Pierre Vermeulen. Dit walking footballteam neemt het op tegen teams van onder meer sc Heerenveen en AZ, de eredivisieploegen waarin Kees Kist ooit een succesvolle spits was.

  1. Chef-koks en de druk van Michelinsterren: ‘Daar moet je mee leren dealen’
    PREMIUM
    Video

    Chef-koks en de druk van Michelin­ster­ren: ‘Daar moet je mee leren dealen’

    Ineens trokken ze de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim Veldman kiezen voor hun gezin en andere, nieuwe culinaire uitdagingen. Is het koken op dit niveau inderdaad zo’n dief van een privéleven en de druk van de Michelinster te groot? Chef-koks Peter Gast (voorheen ’t Schultenhues in Zutphen) en Michel van der Kroft (’t Nonnetje in Harderwijk) vertellen over hoe zij werk en privé in balans houden. Of niet konden.

Kop van Overijssel