Volledig scherm
De gaswinlocatie van Vermilion in Eesveen. © Wilbert Bijzitter

Steenwijkerland naar Den Haag voor gaswinning Eesveen

Om de gaswinning door Vermilion in Eesveen op te schorten, hebben de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld samen een voorlopige voorziening aangevraagd bij de Raad van State in Den Haag.

Woensdag dient bij de Raad van State een hoorzitting over die door Steenwijkerland en Westerveld aangevraagde voorlopige voorziening. Een ambtelijke vertegenwoordiging van Steenwijkerland is bij de hoorzitting in Den Haag aanwezig, aldus een gemeentewoordvoerder. Wethouder Marcel Scheringa: ,,Wij houden een vinger aan de pols."

In juli heeft minister Eric Wiebes besloten dat de Canadese oliemaatschappij Vermilion tot en met 2027 meer gas mag winnen door de aanleg van een tweede put.

  1. Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneperveen
    PREMIUM

    Voor de beste droge worsten moet u voortaan naar Lantinga in Wanneper­veen

    Met hun droge worsten, hun kant-en-klaarmaaltijden en hun hamsoorten gooiden de slagers en worstenmakers van Slagerij Lantinga uit Wanneperveen en Meppel zulke hoge ogen bij de Europese slagersvakwedstrijden van La Confrérie des Chevaliers du Goûte Andouille de Jargeau, dat ze zich nu Nationaal Kampioen van Nederland mogen noemen. ,,Het is de Champions League van de slagersvakwedstrijden", zegt een trotse Bert-Jan Lantinga, eigenaar van de slagerij.

Kop van Overijssel