Volledig scherm
Woningbouw. © Creative Commons

Steenwijkerland toch verder met startersleningen

STEENWIJKERLAND Steenwijkerland wilde stoppen met startersleningen, maar heeft daarvoor nog 3 ton in kas. De startersleningen worden dan ook in 2017 voortgezet. Tot de pot leeg is.

Starters op de woningmarkt in Steenwijkerland kunnen ook in 2017 in aanmerking komen voor een starterslening. De gemeenteraad heeft dinsdagavond tijdens de begrotingsvergadering unaniem ingestemd met het CDA-voorstel de starterslening volgend jaar voort te zetten. Tot de 300.000 euro die Steenwijkerland nog in de pot heeft voor deze leningen op is.

Vorige maand nog heeft Steenwijkerland evenals de buurgemeenten Staphorst en Zwartewaterland te kennen gegeven een punt te zetten achter het verstrekken van startersleningen. De reden is dat het Rijk en de provincie stoppen als co-financiers.

Tijdens de behandeling van de begroting voor 2017 is gebleken dat Steenwijkerland nog drie ton heeft staan voor dergelijke leningen om starters op de woningmarkt een steuntje in de rug te geven. "Wij willen jongeren die hier willen wonen helpen om een volwaardig krediet bij de bank te kunnen krijgen", motiveerde Vrouwk Weemstra van het CDA het voorstel van haar fractie. Het volgens de VVD 'sympathieke' voorstel heeft steun van de hele gemeenteraad gekregen.

Kop van Overijssel