Storm kegelt bomen om op camping in Vollenhove: ‘Geluk dat iedereen dit heeft overleefd’

VideoDe ravage bij natuurcamping De Oldenhof in Vollenhove is na de storm van afgelopen nacht enorm. Reuzen van bomen braken als luciferstokjes af en ploften net naast koepeltentjes neer. Bij eigenaren Taco en Aafke Jongman zit de schrik er goed in. ,,We hebben geluk gehad dat iedereen dit heeft overleefd.”

,,Een windhoos, een valwind, een tornado? Ik weet het ook allemaal niet. We hebben eerst de kinderen van zolder gehaald en naar de kelder gebracht, en pas na een kwartiertje durfden we naar buiten. Op naar de camping, waar we snel de koppen hebben geteld. Eén, twee, drie... Gelukkig maar, iedereen heeft het overleefd.”

  1. Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    Steenwij­ker­land­se wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    De Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl (BGL) maakt nog steeds deel uit van het college. Ze overleefde een motie van wantrouwen van de oppositiepartijen CDA, CPB, GroenLinks, D66 en het tot de coalitie behorende VVD-raadslid Wim Stapel. Die werd ingediend tijdens een door de vier genoemde partijen aangevraagd interpellatiedebat. Bijl lag onder vuur rond de mogelijke aankoop door de gemeente van het Werkplein aan de Vesting.

Kop van Overijssel