Storm, valwind of toch een tornado in Vollenhove?

De grootste ravage op boscamping De Oldenhof bij Vollenhove is inmiddels weer opgeruimd, en afgelopen weekeinde konden Taco en Aafke Jongman 'gewoon’ gasten ontvangen. Maar was het nu een storm, valwind of toch een tornado die tientallen bomen met wortel en al uit de grond rukte? Meteorologen doen onderzoek.

Volledig scherm
Taco en Aafke Jongman inventariseren de schade. © Pedro Sluiter Foto

Taco Jongman hoopt als eigenaar van camping De Oldenhof en de bijbehorende koffie- en theeschenkerij nooit meer een dergelijk portie natuurgeweld van dichtbij te hoeven zien. Want het ging een week geleden goed mis boven Vollenhove. Gigantische windvlagen rukten tientallen bomen uit de grond en kwakten ze verderop weer tegen de vlakte. Enkele campinggasten kwamen met de schrik vrij, nadat hun tentje verpletterd werd door vallende reuzen. Gelukkig hadden ze net ervoor al een veilig heenkomen gevonden. ,,We hebben donderdagochtend direct met mensen van de gemeente Steenwijkerland en de bosgroep een inspectie gedaan”, blikt Jongman terug op een bewogen week. ,,Een ronde over de camping en de hoofdpaden en daarbij hebben we een aantal bomen dat weg moest direct verwijderd. De wegen zijn veilig, maar in het bos zelf zijn delen nog altijd afgezet met linten. Wat dat betreft zijn we nog lang niet klaar.”  

  1. Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    Steenwij­ker­land­se wethouder Tiny Bijl overleeft motie van wantrouwen

    De Steenwijkerlandse wethouder Tiny Bijl (BGL) maakt nog steeds deel uit van het college. Ze overleefde een motie van wantrouwen van de oppositiepartijen CDA, CPB, GroenLinks, D66 en het tot de coalitie behorende VVD-raadslid Wim Stapel. Die werd ingediend tijdens een door de vier genoemde partijen aangevraagd interpellatiedebat. Bijl lag onder vuur rond de mogelijke aankoop door de gemeente van het Werkplein aan de Vesting.

Kop van Overijssel