Stormloop op kringloop in Tuk na hoofdrol in tv-documentaire

videoWat een tv-documentaire al niet teweeg kan brengen... Een ware stormloop op de Kringloopwinkel Steenwijk in Tuk bijvoorbeeld. Sinds de kerstdagen is buiten bij het pand aan de Boterweg dagelijks een kwartet verkeersregelaars in touw. Binnen eveneens alle hens aan dek en geen stoel meer vrij in het royale restaurant op de verdieping.

De kringlopen in Naarden, Zeist èn Tuk zijn afgelopen jaar het decor geweest van opnamen voor de VPRO-documentaire 'Het succes van de kringloopwinkel' van regisseur en producer Frank Wiering. De vijf afleveringen zijn op de avonden van 25 tot en met 29 december uitgezonden op NPO 2.

 1. Zweten in sluis bij Wanneperveen: ‘De vrouw krijgt altijd de schuld als het misgaat’
  PREMIUM
  VIDEO

  Zweten in sluis bij Wanneper­veen: ‘De vrouw krijgt altijd de schuld als het misgaat’

  Met horten en stoten varen dit weekend honderden zeilboten, motorjachten en sloepjes door de overvolle Beukerssluis bij Wanneperveen. Op zoek naar verkoeling op het water. Het zweet breekt menig schipper uit wanneer de sluis in het vizier ligt. En daar is dan sluiswachter Lammert de Bruin om al die roergangers veilig door het smalle gevaarte te loodsen. ,,Het is altijd weer een soort puzzel om iedereen erin te krijgen.”
 2. Sticker leert Chinezen in Giethoorn: ‘Hoe poep je op een Westers toilet?’
  PREMIUM
  Video

  Sticker leert Chinezen in Giethoorn: ‘Hoe poep je op een Westers toilet?’

  Het ziet er misschien wat lollig uit, zo'n sticker met de do's en don’ts van toiletgebruik, maar in sommige toeristenoorden is het bittere noodzaak. ,,De Chinezen gaan gehurkt bovenop de toiletbril zitten omdat ze dat zo gewend zijn", zegt Erik-Jan Slomp van Smits Paviljoen in Giethoorn. ,,Maar zo breekt wel de toiletbril af, om nog maar te zwijgen over de troep die achterblijft als ze hebben gepoept.”

Kop van Overijssel