Volledig scherm
De eigenaar van de boerderij aan de Bergkampen in Sint Jansklooster kan maximaal 4.000 euro restauratiesubsidie tegemoet zien. © foto’s IJsselacademie

Subsidie voor vier agrarische (bij)gebouwen in Kop van Overijssel

STAPHORST/STEENWIJKERLAND Vier boederijstichtingen in Overijssel hebben de handen ineen geslagen voor behoud van typische bijgebouwen op het boerenerf. In de Kop van Overijssel is vier keer met succes een beroep gedaan op de subsidieregeling Beleef het boerenerf(goed).

Met de jongste subsidieregeling Beleef het boerenerf(goed) - een vervolg op het project Boeren in Overijssel van de IJsselacademie - wordt aandacht gevraagd voor bijgebouwen op het boerenerf. "Deze opstallen zijn vaak kenmerkend voor de agrarische bedrijfstypen in de provincie", zegt Ewout van der Horst van de IJsselacademie.

Samen met Monumentenwacht steunt de IJsselacademie de regeling van de vier boerderijenstichtingen IJsselhoeven, Sallands erfgoed, Twentse erven en Maarkels Landschap om bijzondere (bij)gebouwen te bewaren.

In de Kop van Overijssel is restauratiesubsidie beschikbaar gesteld voor het herstel van een woonboerderij in Sint Jansklooster. In de categorie bijgebouwen komen een paardenstal in Tuk, een kapschuur in IJhorst en een hooischuur in Staphorst in aanmerking.

Volledig scherm

Kop van Overijssel