Jetse Bos uit Steenwijk drinkt het eerste tapbiertje bij de Heren van de Rechter op de Markt in Steenwijk. ,,Ik was hier zo aan toe!"
Volledig scherm
PREMIUM
Jetse Bos uit Steenwijk drinkt het eerste tapbiertje bij de Heren van de Rechter op de Markt in Steenwijk. ,,Ik was hier zo aan toe!" © Martijn Bijzitter

Terrassen druppelen voorzichtig vol in Steenwijk: ‘Het seizoen is geopend!’

HorecaKlokslag 12.00 uur loopt Jetse Bos (32) uit Steenwijk het terras op van De heren van de Rechter in zijn woonplaats. Terwijl hij zijn handen desinfecteert, stelt een medewerker hem een paar gezondheidsvragen volgens het horecaprotocol. Hij mag doorlopen, op weg naar zijn eerste biertje.

  1. Hoe BuitenGewoon Leefbaar van dreumes uitgroeide tot baas in Steenwijkerland (maar daarvoor ook de prijs betaalde)
    PREMIUM
    Longread

    Hoe BuitenGe­woon Leefbaar van dreumes uitgroeide tot baas in Steenwij­ker­land (maar daarvoor ook de prijs betaalde)

    Het had een groot feest moeten zijn met een reünie, plakboeken over de successen, muziek en een hapje en een drankje. Twintig jaar BuitenGewoon Leefbaar, dat in twee decennia een opmars maakte van kleine nieuwkomer naar kritische oppositiepartij tot de grootste politieke speler met de meeste raadszetels in Steenwijkerland. Maar tegelijk ook de partij die de afgelopen zeven jaar vier wethouders versleet. ,,Boven het maaiveld? Dan gaat je kop eraf.”

Kop van Overijssel