Tientallen bewoners geëvacueerd na brand in appartementencomplex Steenwijk

videoTussen de 40 en 60 bewoners van appartementencomplex Vijverhof in Steenwijk zijn vannacht geëvacueerd vanwege een brand vlakbij hun woning. De brand is inmiddels uit.

In een garagebox naast het appartementencomplex aan de Oostercluft brak tegen 00.55 uur brand uit. In de garagebox werd papier opgeslagen. Er kwam veel rook vrij en die trok vervolgens door het appartementencomplex.

In appartementencomplex de Vijverhof wonen enkele bewoners anti-kraak. Ook staan enkele appartementen leeg. ,,Enkele tientallen bewoners zijn opgevangen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen en hebben er geen mensen rook ingeademd,’’ aldus brandweerwoordvoerder Laura Burgman. De hulpdiensten deelden warmtedekens uit om onderkoeling tegen te gaan. 

Lees onder de foto verder.  

Volledig scherm
Bewoners van de appartementencomplex de Vijverhof in Steenwijk werden ontruimd. © Pro News / Ingmar Vos

Voor de bewoners van de ontruimde appartementen ging een noodopvanglocatie open. ,,Zij worden opgevangen in sporthal Waterwyck,’’ vervolgt Burgman. Burgemeester Rob Bats meldde zich vannacht ook in de opvanglocatie om de bewoners bij te staan.

Koolmonoxide

Kort voor 03.00 uur meldde de brandweer dat de brand was geblust. Vervolgens ging de brandweer over op het ventileren van het pand. ,,Ook worden er metingen naar koolmonoxide gedaan,’’ vertelde Burgman. Tegen 03.45 uur werd bekend dat de bewoners voorlopig nog niet kunnen terugkeren naar hun appartementen.

De geëvacueerde bewoners werden gevraagd om een slaapplek te regelen bij vrienden of familie. Voor degenen die geen beroep op vrienden of familie konden doen werd opvang geregeld.

Volledig scherm
De brandweer blust de brand in Steenwijk. © Fotopersbureau Steenwijk / Colin Coule
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Onduidelijkheid na nachtelijke steekpartij in Steenwijk: ‘Dit is wel gek wakker worden’
    PREMIUM
    Update

    Onduide­lijk­heid na nachtelij­ke steekpar­tij in Steenwijk: ‘Dit is wel gek wakker worden’

    Terwijl de orgelklanken zachtjes op de achtergrond klinken, is de politie druk met sporenonderzoek aan de J H Tromp Meestersstraat in Steenwijk. Na een steekpartij afgelopen nacht is het gebied rondom de straat is met linten afgezet, buurtbewoners kijken nieuwsgierig van een afstandje, een enkeling kruipt zelfs onder het lint door. Om naar de kerk te gaan. De politie tast in het duister over het incident, waar een 18-jarige man gewond raakte, en vraagt getuigen zich te melden.

Kop van Overijssel