Tientallen bewoners geëvacueerd na brand in appartementencomplex Steenwijk

videoTussen de 40 en 60 bewoners van appartementencomplex Vijverhof in Steenwijk zijn vannacht geëvacueerd vanwege een brand vlakbij hun woning. De brand is inmiddels uit.

In een garagebox naast het appartementencomplex aan de Oostercluft brak tegen 00.55 uur brand uit. In de garagebox werd papier opgeslagen. Er kwam veel rook vrij en die trok vervolgens door het appartementencomplex.

In appartementencomplex de Vijverhof wonen enkele bewoners anti-kraak. Ook staan enkele appartementen leeg. ,,Enkele tientallen bewoners zijn opgevangen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen en hebben er geen mensen rook ingeademd,’’ aldus brandweerwoordvoerder Laura Burgman. De hulpdiensten deelden warmtedekens uit om onderkoeling tegen te gaan. 

Lees onder de foto verder.  

Volledig scherm
Bewoners van de appartementencomplex de Vijverhof in Steenwijk werden ontruimd. © Pro News / Ingmar Vos

Voor de bewoners van de ontruimde appartementen ging een noodopvanglocatie open. ,,Zij worden opgevangen in sporthal Waterwyck,’’ vervolgt Burgman. Burgemeester Rob Bats meldde zich vannacht ook in de opvanglocatie om de bewoners bij te staan.

Koolmonoxide

Kort voor 03.00 uur meldde de brandweer dat de brand was geblust. Vervolgens ging de brandweer over op het ventileren van het pand. ,,Ook worden er metingen naar koolmonoxide gedaan,’’ vertelde Burgman. Tegen 03.45 uur werd bekend dat de bewoners voorlopig nog niet kunnen terugkeren naar hun appartementen.

De geëvacueerde bewoners werden gevraagd om een slaapplek te regelen bij vrienden of familie. Voor degenen die geen beroep op vrienden of familie konden doen werd opvang geregeld.

Volledig scherm
De brandweer blust de brand in Steenwijk. © Fotopersbureau Steenwijk / Colin Coule
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Boerenactie #doesnormaal maakt veel los: ‘Het was geweldig, kippenvel’

  Boerenac­tie #doesnor­maal maakt veel los: ‘Het was geweldig, kippenvel’

  Ongeveer 150 boeren schreeuwden zondag hun frustratie de wereld in. #doesnormaal!!! Met trekkers schreven zij deze tekst in het weiland bij Scheerwolde, als reactie op de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel. De hashtag werd trending topic, de t-shirts gaan nu als warme broodjes over de toonbank en de initiatiefneemster kan nog steeds niet geloven dat de actie tot zoveel respons leidde. ,,Kippenvel.’’
 2. Scouting 'welwillend’ om plaats te maken voor basisschool en dorpshuis in Tuk
  PREMIUM

  Scouting 'welwillend’ om plaats te maken voor basis­school en dorpshuis in Tuk

  Het lijkt een pragmatische ruil: de scouting Johan van den Kornput in Tuk naar een nieuw terrein bij de Woldberg en op hun oude locatie verrijst dan de nieuwbouw voor basisschool 't PuzzelsTuk en het Dorpshuis in Tuk. En hoewel de scouting 'welwillend’ is om mee te werken, moeten er dan wel nog wat hobbels genomen worden. ,,We moeten er niet bij in schieten", zegt woordvoerder Daniël Haveman van de scouting.

Kop van Overijssel