Volledig scherm
De 34-jarige Halil Erol werd in februari 2010 als vermist opgegeven. © ANP/AD

Tweede verdachte aangehouden rondom brute moord op Halil Erol uit Steenwijk

TijdlijnEen 40-jarige vrouw uit Haarlem is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brute moord op vader Halil Erol uit Steenwijk. Volgens bronnen gaat het om de ex-vrouw van Erol. Vrijdag werd ook al een verdachte aangehouden: Matthias M. uit Meppel. 

Erol verdween in februari 2010. Eerst werd zijn auto uitgebrand teruggevonden in de provincie Groningen. Later werden lichaamsdelen van het slachtoffer gevonden in een natuurgebied in Overijssel. De ledematen waren verstopt in polyester zakken. In 2013 stuitten wandelaars op de romp van Erol. Die lag, ook in een zak, in een natuurgebied in Drenthe.

Onderzoek

Dankzij nieuw dna-onderzoek wist de politie nieuwe sporen te ontdekken in het materiaal dat tijdens de zoektocht naar Erol eerder al gevonden werd. Welk materiaal precies, dat wordt niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de nieuwe sporen een link hebben met M., een veroordeelde ex-tbs’er die ooit in Friesland een jonge vrouw doodschopte.

Ex

Bij de voormalige woning van M. in Meppel werd donderdag onderzoek gedaan. Vrijdag werd M. gearresteerd. Hij wordt vandaag voorgeleid. Zijn raadsvrouw heeft nog niet gereageerd op vragen van deze krant. M. was in 2010 vaak bij de ex van Erol te vinden. Volgens bronnen is die ex-vrouw nu ook gearresteerd. De politie wil dat noch bevestigen, noch ontkennen. Erol zou op de dag van zijn vermissing nog langs zijn geweest bij zijn ex en M. De twee zijn ook in 2010 al opgepakt als verdachten, maar werden toen wegens gebrek aan bewijs snel weer vrijgelaten. 

Kop van Overijssel