RSG Tromp Meesters in Steenwijk, waar Thijs Poelhekke (inzet) twee dagen werkte.
Volledig scherm
PREMIUM
RSG Tromp Meesters in Steenwijk, waar Thijs Poelhekke (inzet) twee dagen werkte. © Wilbert Bijzitter, Powned

‘Twitterdocent’ Thijs uit Heino moest ook school in Steenwijk na twee dagen al verlaten: ‘Ze liegen’

Docent Thijs Poelhekke, die in Hengelo na twee dagen ontslagen werd vanwege ophef over oude twitterberichten, is eind vorig jaar ook op straat gezet door een school in Steenwijk. De onderwijsinstelling zegt voortaan vooraf beter de sociale media na te pluizen. ,,Ze wisten al wat er van mij op internet te vinden is. Ik ben toch niet achterlijk dat ik zoiets niet zou melden?’’

8 reacties

 • Roy Boeve

  2 maanden geleden
  Er zijn nogal wat regels verbonden aan het screenen van sollicitanten op social media, daar wordt wel even aan voorbij gegaan door de school.
 • Alex Wijn

  2 maanden geleden
  @Wim Koelewijn: Het konden ook lezersbrieven zijn, van de De Stentor. En dan was jij ook aan de beurt. ;-)
 • Peter Horenmans

  2 maanden geleden
  Grappig wel. Het land waar zelfs ex-terroristen een tweede kans krijgen , ex-moordenaars en ex-delinquenten en “immigranten” met een fout verleden (zie Balkbrug) Maar een “fout” bericht van jaren geleden op Twitter zorgt voor blijvende uitsluiting. Wat een land.
 • E. Hetebrij

  2 maanden geleden
  Gezwicht voor de ouders die hem geen 2e jans geven. Zelfde ouders die kinderen thuis houden vanwege voorlichting. 50 jaar terug in de tijd dus.
 • Boerkamp

  2 maanden geleden
  Tja, het is jammer dat alles wat je online plaatst terug te vinden is. Maar laten we eerlijk zijn, hebben wij ook nog dezelfde gedachten, ideeën en noem maar op, als 10 jaar terug ?