Het Zwientie Tikken op Dicky Woodstock op archiefbeeld uit 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Zwientie Tikken op Dicky Woodstock op archiefbeeld uit 2019. © ANP / Wilbert Bijzitter

Varkenspest zit ‘zwientie tik’ dwars op Dicky Woodstock, maar ‘modderbad staat gewoon klaar!’

update | met videoEen uitbraak van Afrikaanse varkenspest aan de grens zet een streep door het ‘varkens tikken’ op Dicky Woodstock. Het vaste nummer op het festival in Steenwijkerwold kan niet in de geplande vorm doorgaan vanwege een landelijk advies om geen varkens te vervoeren.

5 reacties

 • Andre Eggerding

  1 week geleden
  Wat een primitief gedoe.
 • H de Vries

  2 weken geleden
  First thing first,@rick luijten. Die varkenstransporten zijn idd walgelijk. Daarbij vergeleken is zwijntjetikken nogal onschuldig. Misschien dat de varkensgriep veel dierenleed verkort, hoe wrang ook. De nieuwe vogelpest die in de intensieve pluimveehouderij is gemuteerd, doet z'n werk al.
 • Rick Luijten

  2 weken geleden
  Wat een geluk voor de varkens die elk jaar ter prooi worden gegooid aan een stelletje onnozele idioten.. Het is ook onbegrijpelijk dat dit anno 2022 nog wordt toegestaan. Als er varkens in een vrachtwagen in de hitte staan staat heel Nederland op zijn kop. En dit wordt al jaren toegestaan, dieren opjagen voor het vermaak van de mens.
 • k vegter

  2 weken geleden
  Kan toch ook niet meer, dieren hiervoor gebruiken
 • Willem Heerema

  2 weken geleden
  Bijkomend voordeel is het feit dat varkens er zelf in hun natuurlijk gedrag er niet voor kiezen om "getikt te worden". In dit geval helpt de natuur de natuur.

Kop van Overijssel