Volledig scherm
PREMIUM
VENO voetbalt nog op echt gras, maar omdat dat zo vaak modderig en drassig wordt wil secretaris Edgar van Heerde graag kunstgras. Dat kan Steenwijkerland niet betalen. © Wilbert Bijzitter

VENO in Vollenhove wil kunstgras, maar armlastige gemeente Steenwijkerland is niet te vermurwen

Voetbalvereniging VENO dweilt zo nu en dan met de kraan open, als het trainingsveld in Vollenhove weer eens onder is gelopen en het water dan niet weg kan. De club wil graag een kunstgrasveld, en omdat de gemeente Steenwijkerland dat nog niet van plan is, heeft het de raad aangeschreven. ,,We vragen niet om de hoofdprijs.”

Het gaat voetbalvereniging VENO sportief gezien voor de wind. Voor het tweede seizoen op rij kon er dit voorjaar een kampioenschap van het eerste elftal worden gevierd en stoomde de ploeg op naar de tweede klasse. En dat haast ondanks de erbarmelijke staat die de velden zo nu en dan aannemen. Een prestatie op zich, als secretaris Edgar van Heerde omschrijft hoe vooral de trainingsruimte er ieder seizoen opnieuw aan moet geloven. ,,Jarenlang is het aanmodderen, en af en toe wordt door onderhoud wat verbeterd. Maar steeds lopen we opnieuw tegen problemen aan en hebben we dezelfde klachten.” Als het gaat regenen staat het trainingsveld al snel blank. ,,De sloot naast het veld loopt vol water, en dan kan de regen die dan valt niet weg. Dweilen met de kraan open.”

  1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
    PREMIUM
    video & foto's

    Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

    Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.

Kop van Overijssel