Volledig scherm
PREMIUM
VENO voetbalt nog op echt gras, maar omdat dat zo vaak modderig en drassig wordt wil secretaris Edgar van Heerde graag kunstgras. Dat kan Steenwijkerland niet betalen. © Wilbert Bijzitter

VENO in Vollenhove wil kunstgras, maar armlastige gemeente Steenwijkerland is niet te vermurwen

Voetbalvereniging VENO dweilt zo nu en dan met de kraan open, als het trainingsveld in Vollenhove weer eens onder is gelopen en het water dan niet weg kan. De club wil graag een kunstgrasveld, en omdat de gemeente Steenwijkerland dat nog niet van plan is, heeft het de raad aangeschreven. ,,We vragen niet om de hoofdprijs.”

Het gaat voetbalvereniging VENO sportief gezien voor de wind. Voor het tweede seizoen op rij kon er dit voorjaar een kampioenschap van het eerste elftal worden gevierd en stoomde de ploeg op naar de tweede klasse. En dat haast ondanks de erbarmelijke staat die de velden zo nu en dan aannemen. Een prestatie op zich, als secretaris Edgar van Heerde omschrijft hoe vooral de trainingsruimte er ieder seizoen opnieuw aan moet geloven. ,,Jarenlang is het aanmodderen, en af en toe wordt door onderhoud wat verbeterd. Maar steeds lopen we opnieuw tegen problemen aan en hebben we dezelfde klachten.” Als het gaat regenen staat het trainingsveld al snel blank. ,,De sloot naast het veld loopt vol water, en dan kan de regen die dan valt niet weg. Dweilen met de kraan open.”

  1. Stoere marinier Jordy (28) is dé corso-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’
    video en Kaart

    Stoere marinier Jordy (28) is dé cor­so-ontwerper in Vollenhove: 'Het moet emotie oproepen’

    Jordy Winter zet nadrukkelijk zijn handtekening onder het bloemencorso dat zaterdagmiddag en -avond door de straten van Vollenhove trekt. Voor drie van de elf groepen heeft hij een praalwagen ontworpen: De Vereniging, waarvan hij lid is, Fulnaho en Twee Nijenhuizen. Daarnaast heeft hij met Marcel Santbergen een praalwagen getekend voor het corso in Lichtenvoorde, het oudste van ons land.

Kop van Overijssel