Autobrand in Steenwijk
Volledig scherm
PREMIUM
Autobrand in Steenwijk © De Vries Media

Verdachte van brandstichting met molotovcocktail in Steenwijk is bekende van slachtoffer: ‘Het is een psychopaat’

Dankzij alerte buren was zijn brandende Opel Astra snel gedoofd vannacht, maar de auto van Alain Zwart kan als verloren worden beschouwd. ,,De benzineleiding is doorgebrand”, zegt de Steenwijker. De dader? ,,Ik weet wie het is, en de politie ook.”

 1. Herdenking van De Zes van Kallenkote op 13 oktober wordt nog stiller dan normaal
  PREMIUM

  Herdenking van De Zes van Kallenkote op 13 oktober wordt nog stiller dan normaal

  Vorig jaar nog, 75 jaar na de fusillade van ‘De Zes van Kallenkote’, was de belangstelling voor hun herdenking overweldigend groot. Er waren toen verschillende generaties aanwezig van de families van de zes mannen, die op 13 oktober 1944 zonder enige vorm van proces door de Duitse bezetter zijn gedood. Maar als gevolg van de coronacrisis zal het dit jaar stiller dan ooit zijn bij het indrukwekkende monument op de heide.
 2. Deze zeer zeldzame vlinder komt bijna alleen in de Kop van Overijssel voor, maar heeft het ontzettend zwaar: ‘Het is alle hens aan dek’
  PREMIUM
  video's - foto's

  Deze zeer zeldzame vlinder komt bijna alleen in de Kop van Overijssel voor, maar heeft het ontzettend zwaar: ‘Het is alle hens aan dek’

  De grote vuurvlinder is zeer zeldzaam en komt nergens anders ter wereld voor. Wie het beestje wil zien fladderen moet daarvoor naar de Kop van Overijssel en dan met name de Weerribben, of iets verderop in Friesland, naar de Rottige Meente. Voor de ernstig bedreigde vlindersoort is in Nationaal Park Weerribben-Wieden een grote reddingsactie op gang gekomen. ,,Het is alle hens aan dek’’, zegt boswachter Denny Kroeze van Staatsbosbeheer.

Kop van Overijssel