De Flevoweg in Vollenhove.
Volledig scherm
De Flevoweg in Vollenhove. © Google Streetview

Vergeten BOB aan te wijzen: rijbewijs kwijt in Vollenhove

Een automobilist is vanmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt bij een alcohol-controle in Vollenhove. Meting wees uit dat hij ruim driemaal meer dan maximaal toegestaan had gedronken. 

Opmerkelijk: Zijn vrouw zat naast hem en was volkomen nuchter. Nadat zij het stuur had overgenomen konden ze verder rijden. De controle werd gehouden op de Flevoweg bij Vollenhove. De automobilist blies 690 ug/l.  

Benzine in melkbussen

Bij dezelfde controle werd een personenauto aan de kant gezet die in melkbussen met bijna 700 liter benzine vervoerde. Het transport van de brandstof mocht niet op deze manier voortgezet worden en de melkbussen werden uit de auto verwijderd.

  1. Historisch binnenvaartschip lag twee jaar in Steenwijker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestemming’
    PREMIUM

    Historisch binnen­vaart­schip lag twee jaar in Steenwij­ker haven, maar dat bleek illegaal: ‘Ik had wél toestem­ming’

    Officieel is hij inwoner van Steenwijkerland, maar echt welkom voelt Piet van Schendel zich niet meer. De schipper en eigenaar van het historische binnenvaartschip Disponibel lag twee jaar lang met zijn schip in de haven van Steenwijk, maar moest ruim een maand geleden onder dwang de haven verlaten. Nu ligt hij met zijn schip in de Weerribben: ,,Ik ga waar de wind waait.”

Kop van Overijssel