Volledig scherm
De Flevoweg in Vollenhove. © Google Streetview

Vergeten BOB aan te wijzen: rijbewijs kwijt in Vollenhove

Een automobilist is vanmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt bij een alcohol-controle in Vollenhove. Meting wees uit dat hij ruim driemaal meer dan maximaal toegestaan had gedronken. 

Opmerkelijk: Zijn vrouw zat naast hem en was volkomen nuchter. Nadat zij het stuur had overgenomen konden ze verder rijden. De controle werd gehouden op de Flevoweg bij Vollenhove. De automobilist blies 690 ug/l.  

Benzine in melkbussen

Bij dezelfde controle werd een personenauto aan de kant gezet die in melkbussen met bijna 700 liter benzine vervoerde. Het transport van de brandstof mocht niet op deze manier voortgezet worden en de melkbussen werden uit de auto verwijderd.

 1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.
 2. Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van der Ende met liefde naar Steenwijk
  PREMIUM
  video

  Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van der Ende met liefde naar Steenwijk

  Voetballen doet Marco Borsato al jaren niet meer. Dus toen Kees Kist uit Steenwijk - de eerste Nederlander die ooit een Gouden Schoen kreeg - hem belde om de aftrap te doen bij het voetbaltoernooi tijdens de Kees Kist-dag in Steenwijk, sputterde de zanger wel even tegen. ,,Je hoeft alleen maar even tegen een bal te trappen’’, had Kist hem geantwoord. En voor zijn vriend streek Borsato dan toch over zijn hart.

Kop van Overijssel