Volledig scherm
Jannes Mulder noemt duif naar schaatster Elma de Vries. © Wilbert Bijzitter

Video | Steenwijkerwoldse duif Elma vernoemd naar schaatster

STEENWIJKERWOLD - De 33-jarige schaatsster Elma de Vries uit Meppel won zaterdagavond in Haarlem de vijfde marathon van dit seizoen. Jannes Mulder vernoemde direct zijn nieuwste aanwinst naar haar.

De inkoppertjes zijn in dit geval wel heel makkelijk. De nieuwste aanwinst in de duiventil van Jannes Mulder is namelijk vernoemd naar Elma de Vries, helikopterpilote van beroep.

Vlieguren
Een absolute hoogvlieger, noemt Mulder de 33-jarige schaatsster uit Meppel. De Vries schreef zaterdagavond in Haarlem de vijfde marathon van het seizoen op haar naam. Met als prijs niet alleen een mooi plekje op het podium, maar ook een eervolle vermelding in huize Mulder. De nieuwste vrouwtjesduif heeft zoals beloofd de naam van de winnares gekregen. Elma in dit geval. ,,De rijdster met de meeste vlieguren in het peloton", lacht de alom bekende speaker, altijd goed voor een woordgrapje.

Helikopter
Maar het is nog echt zo ook. De Vries maakt in het dagelijks leven vluchten met een helikopter. Des te grappiger is het dat uitgerekend zij een duif als naamgenoot krijgt. ,,Vorig jaar heb ik vier mannetjes gekregen: Gary, Crispijn, Evert en Sjoerd", zegt Mulder, die duiven houdt als hobby. ,,Ja, ook vernoemd naar marathonschaatsers."

Facebook
Maar wie wil kweken, heeft een vrouwtje nodig. ,,Daarom heb ik voor de fun een berichtje op Facebook gezet om te kijken wat voor reacties er op kwamen. Is toch leuker dan 'duif nummer zoveel'. Elma zelf vindt het ook hartstikke mooi."


Nageslacht
Ironisch genoeg blijft Elma, de duif, de rest van haar leven met beide pootjes aan de grond. Vogel en schaatsster zullen elkaar dus nooit in de lucht tegenkomen. ,,Ze is puur voor de kweek", verklaart Mulder. ,,Aan haar de taak om voor nageslacht te zorgen."

Ze is puur voor de kweek. Aan haar de taak om voor nageslacht te zorgen

Jannes Mulder besloot vorige week zijn duif te vernoemen naar de winnaar van de schaatsmarathon afgelopen weekend. Het werd de Meppelse Elma de Vries.

Kop van Overijssel