In september zijn de contracten voor de herontwikkeling voor het Steenwijkerdiep afgesloten. Zonder Wopke Klaver, de eigenaar van het Welkooppand. Maar was er toch een akkoord tussen de gemeente en Klaver?
Volledig scherm
PREMIUM
In september zijn de contracten voor de herontwikkeling voor het Steenwijkerdiep afgesloten. Zonder Wopke Klaver, de eigenaar van het Welkooppand. Maar was er toch een akkoord tussen de gemeente en Klaver? © Wilbert Bijzitter

Was er een akkoord over invulling beruchte Welkooppand Steenwijk? De rechter moet het beslissen

Was er een akkoord tussen de gemeente Steenwijkerland en Welkooppandeigenaar Wopke Klaver over de aankoop van grond op het gedempte Steenwijkerdiep? Daarover blijven ze van mening verschillen. De rechter moet nu het oordeel hierover vellen.

 1. De ‘dorpsmolen’ dreigt te stranden op het krappe energienet
  PREMIUM

  De ‘dorpsmolen’ dreigt te stranden op het krappe energienet

  Het opwekken van groene stroom is door het rijk neergelegd bij gemeenten en provincies. Die proberen met regionale energie strategieën te voldoen aan klimaatdoelstellingen. Deze aanpak is goed voor het draagvlak, hebben ze gemerkt in Steenwijkerland, waar al volop wordt gewerkt aan lokale energieplannen. Maar met de Kamerverkiezingen in aantocht wordt daar gepleit voor meer landelijke regie bij het opkrikken van het elektriciteitsnet. Anders komen nieuwe projecten niet van de grond. „De optelsom is waanzinnig. Als je alle wensen optelt, kan het niet”, zeggen ook de netbeheerders.
 1. Juridische strijd over afschot in Oostvaardersplassen gaat door
  Play

  Juridische strijd over afschot in Oostvaar­ders­plas­sen gaat door

 2. Medewerker van verpakkingsbedrijf in Apeldoorn ernstig gewond
  Play

  Medewerker van verpak­kings­be­drijf in Apeldoorn ernstig gewond

Kop van Overijssel