De monumentale watertoren in Sint Jansklooster kan elke zaterdag worden beklommen. Vanwege coronaregels moet daar vooraf een plekje voor worden gereserveerd bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in De Wieden.
Volledig scherm
De monumentale watertoren in Sint Jansklooster kan elke zaterdag worden beklommen. Vanwege coronaregels moet daar vooraf een plekje voor worden gereserveerd bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in De Wieden. © © Natuurmonumenten/Ruben Smit

Watertoren Sint Jansklooster weer gevuld op monumentendag

De watertoren van Sint Jansklooster trok zaterdag tijdens Open Monumentendag veel bezoekers. Op eigen houtje zomaar naar boven lopen, kan niet vanwege corona. Belangstellenden moesten een plek reserveren bij Natuurmonumenten en tijdens het beklimmen van de tweehonderd traptreden in groepjes van maximaal tien personen anderhalve meter afstand houden.

  1. Laden en lossen drijft omwonenden van de loswal in Giethoorn tot waanzin: ‘Laat ze stoppen!’
    PREMIUM

    Laden en lossen drijft omwonenden van de loswal in Giethoorn tot waanzin: ‘Laat ze stoppen!’

    Ze vechten al jaren een juridische strijd uit met de gemeente Steenwijkerland en de Provincie Overijssel over het laden en lossen op de loswal in Giethoorn en speelden dat altijd via de rechter. Maar nu afgelopen weken iedere ochtend vanaf 07.00 uur met een hoop kabaal wordt gewerkt aan de overkant van hun woning, trok Tjitske Koopal bij de voltallige gemeenteraad aan de bel: ,,Laat ze stoppen!”

Kop van Overijssel