Volledig scherm
Tijdrijder Johan Tijssen dacht zich geplaatst te hebben voor het NK 2017, maar de bond besloot anders. Maandagmiddag kreeg hij te horen dat hij tóch mee mag doen. © Pedro Sluiter Foto

Wielrenner Johan Tijssen mag toch starten op NK Tijdrijden

Amateurwielrenner Johan Tijssen (36) uit Sint Jansklooster mag woensdag tóch meedoen aan het NK Tijdrijden in de gemeente Montferland. Dat heeft wielerbond KNWU de renner vandaag laten weten. ,,Geweldig, ik ben ontzettend blij en na al het gedoe enorm getergd om de tijdrit van mijn leven te fietsen.”

Aanvankelijk was Tijssen niet geselecteerd, ondanks een toptijd op het districtskampioenschap oost. Hij dacht zich daarmee gekwalificeerd te hebben voor het NK, maar de bond besloot anders. ,,Normaal plaatsen de nummers één, twee en drie van het districtskampioenschap zich automatisch voor het NK”, vertelt Tijssen. ,,Maar die wedstrijd is dit jaar blijkbaar een paar dagen te laat gehouden, want de plaatsingstermijn van het NK was al gesloten, werd me verteld.”

Interview

In een interview in de Stentor liet Tijssen weten niets te begrijpen van de gang van zaken en enorm teleurgesteld te zijn. ,,Ik fiets nu gemiddeld 47 à 48 kilometer per uur. Daarmee behoor ik tot de top van de amateurrenners en hoor op het NK te staan. Het doet me ontzettend veel pijn dat ik om deze knullige reden niet mag meedoen. Al het harde werken is voor niks geweest."

Tom Dumoulin en Robert Gesink

Aan het NK Tijdrijden in Montferland doen woensdag 50 renners mee, waaronder profs als Tom Dumoulin en Robert Gesink. Er is een aparte uitslag voor de profs en voor de elite amateurs zonder contract, de groep waar Tijssen bij hoort. ,,Ik ga voor een podiumplaats. Dat moet mogelijk zijn, want de vorm is uitstekend”, aldus Tijssen.

Volledig scherm
Tijdrijder Johan Tijssen dacht zich geplaatst te hebben voor het NK 2017. Dat pakte heel anders uit.Foto: Pedro Sluiter Foto 2017 © Pedro Sluiter Foto

Kop van Overijssel