Zaal op muzikale stelten bij ‘Koninklijke Fanfare’ Vollenhove

Een zaal vol kinderen in de leeftijd van 4 tot 9 jaar, die zaterdagmiddag samen met ouders in De Burght kwamen kijken naar de voorstelling ‘Een Koninklijke Fanfare’. Deze voorstelling was geschreven door Tijl Damen om samen met Vollenhoofsch Fanfare kinderen enthousiast te maken voor muziek, door ze op een interactieve manier kennis te laten maken met de verschillende instrumenten en klanken uit een fanfare. Pas als het muziekgezelschap er in zou slagen om samen met de kinderen te spelen, zou de koning weer terugkomen. 

En zo marcheerden kinderen vrolijk rond op ‘A Day in a Circus’, dansten ze een echte mambo en slopen ze als een ‘Pink Panther’ achter de Zeeuwse kindermuziektheatermaker Damen aan. In de prelude naar deze voorstelling kregen de basisscholen in Blokzijl en Vollenhove zes weken lang muziekles onder leiding van Scala Meppel. Vollenhoofsch Fanfare (VF) zorgde voor de blaas- en slaginstrumenten die de kinderen uit konden proberen.

Genieten

,,Deze muziek willen wij als vereniging zo graag doorgeven aan onze jeugd’’, vertelt pr-vrouw Marjan Klappe van VF. ,,En daar is Tijl afgelopen zaterdag helemaal in geslaagd. Niet alleen de kinderen maar ook wij hebben genoten van de vreugde en het enthousiasme.’’ Kinderen die verder op muziekles willen, kunnen zich opgeven bij Vollenhoofsch Fanfare. Dan krijgen ze een instrument van de vereniging in bruikleen en extra korting op het lesgeld.

Volledig scherm
Tijl Damen zet de zaal op stelten in de muzikale kindervoorstelling met Vollenhoofsch Fanfare. © Pedro Sluiter Foto
 1. Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfplukkers jaar in - jaar uit terug komen’
  PREMIUM
  Video

  Zelf plukken groeit als kool in de regio: ‘We zien sommige zelfpluk­kers jaar in - jaar uit terug komen’

  Zelf ons maaltje fruit, groente of een bos bloemen van het veld plukken, het raakt steeds meer in. Fruittelers met zelfpluktuinen beleven hoogtijdagen nu bessenstruiken vol hangen met vruchten. Veldboeketten zijn al zo hot dat de supermarkt ze ook verkoopt, maar de echte bloemenliefhebber trekt liever zelf het veld in. Wie groente van eigen tuin wil, hoeft de schoffel niet meer ter hand te nemen. Een abonnement en je oogst je eigen bloemkool.
 2. Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van der Ende met liefde naar Steenwijk
  PREMIUM
  video

  Voor Kees Kist komen Marco Borsato, Sjaak Swart en Mario van der Ende met liefde naar Steenwijk

  Voetballen doet Marco Borsato al jaren niet meer. Dus toen Kees Kist uit Steenwijk - de eerste Nederlander die ooit een Gouden Schoen kreeg - hem belde om de aftrap te doen bij het voetbaltoernooi tijdens de Kees Kist-dag in Steenwijk, sputterde de zanger wel even tegen. ,,Je hoeft alleen maar even tegen een bal te trappen’’, had Kist hem geantwoord. En voor zijn vriend streek Borsato dan toch over zijn hart.

Kop van Overijssel