Wie voor 5 augustus 2020 een dagkaart kocht, liep risico.
Volledig scherm
Wie voor 5 augustus 2020 een dagkaart kocht, liep risico. © Frank de Roo

Afpersers willen 7 bitcoin (3 ton) na datalek bij attractieparken

Gegevens van bezoekers van Diergaarde Blijdorp, Apenheul, Dierenpark Amersfoort en tientallen andere attractieparken zijn onbedoeld verspreid door een datalek bij het bedrijf Ticketcounter. Dat bedrijf wordt nu ook nog eens afgeperst voor 3 ton.

3 reacties

 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Online betalen is redelijk veilig, als een medewerker onbedoeld het een en ander online zet is dat erg knullig. Wil je iets betalen online? Google EERST het iban, dan weet je of dat nummer ook voorkomt op een oplichtersforum. Vooral bij betalingen naar Marktplaatsverkopers doe ik dat. En instellingen zouden hun database niet altijd online moeten hebben.
 • J.H. Klaasen

  1 maand geleden
  Je wordt als burger gedwongen om alles online te doen, kaartjes vooraf te kopen etc. etc. Wat is er mis met gewoon ouderwets met papiergeld te betalen? Nee, doordat je alles met iDeal betaalt en pint, heeft de overheid nog meer controle op de burgers. Wat gaat de overheid eraan doen dat de gegevens van burgers maar zo overal onderhand te koop zijn? Maar ja, de overheid heeft zelf de boel niet op orde, blijkt meermaals. Echt schandalig dit. Marianne Klaasen
 • John Verhoek

  1 maand geleden
  Schandalig dat dit zomaar kon gebeuren en men daar weer een doofpotaffaire van wilde maken. Wel liggen 1,5 miljoen gegevens van burgers op straat. Maar dat is kennelijk niet belangrijk. Ook ons banknummer is in verkeerde handen gevallen. Wij zullen door nooit meer iets met IDEAL betalen. Wij betalen wel weer contant.
 1. Honderden Russen skiën in bikini de berg af
  Play

  Honderden Russen skiën in bikini de berg af

 2. Felle brand bij crash tegen paal met verkeerslichten
  Play

  Felle brand bij crash tegen paal met verkeers­lich­ten