Een virus probeert je bankrekening te plunderen.
Volledig scherm
Een virus probeert je bankrekening te plunderen. © Reuters

Androidvirus plundert bankrekeningen: wie getroffen is, moet alles wissen

Een Androidvirus heeft zich op de telefoons van inmiddels tienduizenden Nederlanders genesteld. Daar probeert het bankrekeningen te plunderen. Wie het virus niet weet te vermijden is gedwongen de smartphone helemaal te wissen.

5 reacties

 • G H Dijkslag-Grotenhuis

  2 jaar geleden
  Het kan ook via een e mail. Ik kreeg vorige week een mailtje van Post nl dat er een pakketje voor me klaar lag. Als ik inklaringskosten zou overmaken werd het pakketje bezorgd. Aangezien ik niets had besteld ben ik daar niet op in gegaan. Heb op de site van Post nl gekeken bij fraude en daar kwam het bericht als eerste voorbij.
 • Gert Mossink

  2 jaar geleden
  Mijn dochter bestelde een pakket en betaalde via Mollie. Het pakket kwam niet. Bij nazoeken bleek het bedrijf niet te bestaan. De bedrijfsgegevens bleken fake of beter gejat. Er stond een 06 bij. Dat hebben we gebeld. Sinds die tijd krijgen we linkjes zoals bedoeld in het artikel. Het 06 bij het appje blijkt ook gewoon gekaapt te zijn (van een student die van niets wist). Mollie zegt dat ze bedrijven controleert die gebruik maken van haar diensten. Ik heb moeite dat te geloven.
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Tja, HOE DOM KUN je zijn om vreemde SMS,JES, E-MAILS, te openen ? Dat is vragen om problemen, KRIJG JIJ een rare smsje of zo ? Informeer dan, bel ze op of mail het Bedrijf van die rare bericht.. WEES SLIM, BLIJF SLIM. Wij hebben nooit problemen gehad, kwestie van Lezen en Lezen en denken.. BLIJF WAAKZAAM en Alert
 • Christel Stapper

  2 jaar geleden
  De apps staan apart vermeld. dus apps en meldingen
 • P. Leenders

  2 jaar geleden
  Ik heb een Samsung telefoon. Waar moet ik kijken?? Want volgend RTL moet je op je telefoon naar de instellingen te gaan. Daar klik je op ‘Apps en meldingen’ en daarna op ‘Alle apps bekijken’. Maar als ik naar Instellingen ga, dan zie ik geen optie "Apps en meldingen".....