Volledig scherm
© REUTERS

‘Binnenkort ondersteuning voor aansluiten muis op iPad’

Het wordt binnenkort mogelijk om elke USB-muis werkend aan te sluiten op een iPad. Ondersteuning hiervoor zou met het nieuwe besturingssysteem iOS 13 mogelijk moeten worden. Meerdere bronnen melden dit.

Het gerucht werd de wereld in geholpen tijdens een aflevering van tech-podcast Connected. Daar werd genoemd dat er aan de update wordt gewerkt, schrijft MacRumors. De bekende app-ontwikkelaar Steve Troughton-Smith schreef vervolgens op Twitter dat er inderdaad wordt gewerkt aan zo'n update.

USB-C poort

In de iPad Pro zit al een USB-C poort, dus verdere verloopsnoertjes zouden niet nodig hoeven zijn, wordt gezegd in de podcast. De optie zou beschikbaar worden in de toegankelijkheidsopties en handmatig kunnen worden aangezet. 

Andere nieuwe functies die iOS 13 zou krijgen zijn het naast elkaar open hebben van meerdere apps en een mogelijkheid om de achtergrondkleur te veranderen van wit naar zwart. In deze ‘donkere modus’ is het scherm minder fel. 

Juni

Het nieuwe besturingssysteem wordt waarschijnlijk gepresenteerd in juni, tijdens Apple's jaarlijkse Developers Conference (WWDC) in juni. Als de mogelijkheid tot het aansluiten van een muis er inderdaad komt, is de verwachting dat dit hier ook wordt bekendgemaakt.

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.