Volledig scherm
© REUTERS

‘Binnenkort ondersteuning voor aansluiten muis op iPad’

Het wordt binnenkort mogelijk om elke USB-muis werkend aan te sluiten op een iPad. Ondersteuning hiervoor zou met het nieuwe besturingssysteem iOS 13 mogelijk moeten worden. Meerdere bronnen melden dit.

Het gerucht werd de wereld in geholpen tijdens een aflevering van tech-podcast Connected. Daar werd genoemd dat er aan de update wordt gewerkt, schrijft MacRumors. De bekende app-ontwikkelaar Steve Troughton-Smith schreef vervolgens op Twitter dat er inderdaad wordt gewerkt aan zo'n update.

USB-C poort

In de iPad Pro zit al een USB-C poort, dus verdere verloopsnoertjes zouden niet nodig hoeven zijn, wordt gezegd in de podcast. De optie zou beschikbaar worden in de toegankelijkheidsopties en handmatig kunnen worden aangezet. 

Andere nieuwe functies die iOS 13 zou krijgen zijn het naast elkaar open hebben van meerdere apps en een mogelijkheid om de achtergrondkleur te veranderen van wit naar zwart. In deze ‘donkere modus’ is het scherm minder fel. 

Juni

Het nieuwe besturingssysteem wordt waarschijnlijk gepresenteerd in juni, tijdens Apple's jaarlijkse Developers Conference (WWDC) in juni. Als de mogelijkheid tot het aansluiten van een muis er inderdaad komt, is de verwachting dat dit hier ook wordt bekendgemaakt.

  1. Deze veelzijdige smartphone biedt uitkomst voor de mobiele hobbyfotograaf
    Review

    Deze veelzijdi­ge smartphone biedt uitkomst voor de mobiele hobbyfoto­graaf

    Huawei lanceerde eind maart twee high-end smartphones in zijn P-serie. De meeste aandacht gaat uit naar de P30 Pro. Niet zonder reden: het topmodel pronkt met een vernieuwend camerasysteem en de beste hardware die de fabrikant te bieden heeft. Dat dreef de vraagprijs wel flink op, naar niet minder dan 999 euro. De ‘normale’ P30 heeft die bijzonderheden niet, maar is dan ook een stukje goedkoper. Hardware.info bekeek de nieuwe Chinese smartphone.