Volledig scherm
© REUTERS

‘Binnenkort ondersteuning voor aansluiten muis op iPad’

Het wordt binnenkort mogelijk om elke USB-muis werkend aan te sluiten op een iPad. Ondersteuning hiervoor zou met het nieuwe besturingssysteem iOS 13 mogelijk moeten worden. Meerdere bronnen melden dit.

Het gerucht werd de wereld in geholpen tijdens een aflevering van tech-podcast Connected. Daar werd genoemd dat er aan de update wordt gewerkt, schrijft MacRumors. De bekende app-ontwikkelaar Steve Troughton-Smith schreef vervolgens op Twitter dat er inderdaad wordt gewerkt aan zo'n update.

USB-C poort

In de iPad Pro zit al een USB-C poort, dus verdere verloopsnoertjes zouden niet nodig hoeven zijn, wordt gezegd in de podcast. De optie zou beschikbaar worden in de toegankelijkheidsopties en handmatig kunnen worden aangezet. 

Andere nieuwe functies die iOS 13 zou krijgen zijn het naast elkaar open hebben van meerdere apps en een mogelijkheid om de achtergrondkleur te veranderen van wit naar zwart. In deze ‘donkere modus’ is het scherm minder fel. 

Juni

Het nieuwe besturingssysteem wordt waarschijnlijk gepresenteerd in juni, tijdens Apple's jaarlijkse Developers Conference (WWDC) in juni. Als de mogelijkheid tot het aansluiten van een muis er inderdaad komt, is de verwachting dat dit hier ook wordt bekendgemaakt.

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.