Bol.com begint de feestdagenperiode dit jaar eerder dan ooit tevoren.
Volledig scherm
Bol.com begint de feestdagenperiode dit jaar eerder dan ooit tevoren. © ANP

Bol.com begint eerder met feestdagen om grote drukte de baas te blijven

Bol.com begint de feestdagenperiode dit jaar eerder dan ooit tevoren. De grootste webwinkel van Nederland wil zijn verkopen voor de commerciële topdagen Singles Day en Black Friday naar voren halen en smeert ze over meer dagen uit. Topman Huub Vermeulen beweert dat Bol.com het anders waarschijnlijk zo druk krijgt dat het niet mogelijk is om alle sinterklaaspakjes op tijd bezorgd te krijgen.

Singles Day is een uit China overgewaaid fenomeen en Black Friday is de dag dat Amerikanen massaal met kortingen worden verleid. Deze ‘retailfeestjes’ worden de laatste jaren ook hier steeds groter. Dat is natuurlijk goed nieuws voor Bol.com, maar er komt wel veel logistiek bij kijken, benadrukt de topman. Bovendien valt Black Friday dit jaar relatief laat waardoor deze dag erg dicht op het sinterklaasfeest zit. Dit betekent nog meer pakjes te verwerken in korte tijd.

Bol.com heeft daarom besloten de Singles Day-promoties al op 6 november te starten, in plaats van op de eigenlijke datum 11 november. De Black Friday-koopjesperiode begint een week eerder en loopt van 22 november tot en met 29 november. Hierdoor is er meer spreiding in de bestellingen.

Hoe druk Bol.com het precies gaat krijgen, kan Vermeulen niet zeggen. Hij doet geen verkoopverwachtingen omdat de webwinkel onderdeel is van het beursgenoteerde concern Ahold Delhaize. Wel wil de topman kwijt dat Bol.com vorig jaar in november en december meer dan 20 miljoen artikelen verwerkte.

De webwinkel kent volgens Vermeulen een groeitempo van zo’n 30 procent per jaar. Dat dankt de site voornamelijk aan de openstelling van de winkel voor duizenden externe verkopers. Vermeulen denkt dat Bol.com op die manier komende jaren nog verder kan groeien.

 1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

  Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

  ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.