Volledig scherm
© REUTERS

Crypto-ondernemer betaalt 4 miljoen euro voor lunch met megabelegger Warren Buffett

De 28-jarige ondernemer in cryptomunten, Justin Sun, heeft 4,6 miljoen dollar neergeteld om te lunchen met topbelegger en de op vier na rijkste man op aarde Warren Buffett. Nooit eerder leverde de jaarlijkse veiling van een lunch met het ‘orakel uit Omaha’ zoveel geld op. Het vorige record van 3,5 miljoen dollar is in ieder geval flink overtroffen.

Opvallend is dat Justin Sun, die rijk werk werd met de Chinese app Peiwo, cryptomunt TRX en die later de dienst BitTorrent kocht, niet zozeer advies wil krijgen van Buffett. Hij hoopt het 88-jarige beleggersfenomeen juist te informeren over digitale munten als de bitcoin en de technologie erachter.

Kritisch

Buffett en zijn 95-jarige zakenpartner Charles Munger waren eerder erg kritisch over cryptocurrencies en de blockchaintechnologie daarachter. Munger noemde de bitcoin ooit een ‘schadelijk rattengif’. Maar Sun denkt dat het nog niet te laat is om de twee steenrijke beleggers van gedachten te doen veranderen. ,,Zelfs een van de meest succesvolle beleggers aller tijden kan soms een nieuwe trend missen”, zegt hij.

De steenrijke Buffett biedt sinds twee decennia eens per jaar vermogende bieders de kans met hem te tafelen. De winnaar mag samen met zeven vrienden aanschuiven in restaurant Smith & Wollensky in New York. De opbrengst gaat naar een liefdadigheidsorganisatie.

Of dat diner ook een culinair hoogstandje wordt is onduidelijk. Buffett staat bekend om zijn bizar ongezonde eetgewoonten. Zo haalt hij elke ochtend een McMuffin bij het restaurant met de gouden bogen en drinkt hij liefst vijf blikjes Coca-Cola per dag. Ook doet hij zoveel zout op zijn eten dat het wel ,,een sneeuwstorm lijkt‘’, aldus een collega van de megarijke man.