Bitcoin.
Volledig scherm
Bitcoin. © AFP

Cuba gaat bitcoin en andere cryptomunten legaliseren als betaalmiddel

De Cubaanse regering onderzoekt de mogelijkheid om bitcoin en andere cryptomunten als betaalmiddel te aanvaarden en het gebruik te reguleren. Het land ziet het als een manier om economische sancties van de VS te omzeilen. Eerder dit jaar maakte El Salvador als eerste land ter wereld van bitcoin een wettig betaalmiddel.

 1. Wordt de batterij in smartphone straks vervangen voor een sensor op zonne-energie?
  PREMIUM
  Technische Dienst

  Wordt de batterij in smartphone straks vervangen voor een sensor op zon­ne-ener­gie?

  Technologische ontwikkelingen maken het leven doorgaans een stuk makkelijker. Maar met dat gemak komt ook een keerzijde. Namelijk dat de meeste technologie draait op traditionele batterijen. En die zijn behoorlijk schadelijk voor het milieu. Maar als het aan de bedenkers van BFree ligt, zijn batterijen voor IoT-apparaten straks verleden tijd. Ze vertellen erover in de rubriek Technische Dienst.
 2. Adelbert claimde coronacheck.nl al vóór eerste besmetting en verkocht die aan de overheid
  ophef om registratie

  Adelbert claimde coronacheck.nl al vóór eerste besmetting en verkocht die aan de overheid

  Een door de overheid beheerde coronawebsite blijkt vóór het uitbreken van de coronacrisis in Nederland al vastgelegd. De domeinnaam ‘coronacheck.nl’ werd op 25 februari 2020 geregistreerd, nog voordat het eerste coronageval in Nederland bekend werd. Dit blijkt geen vooropgezet plan, zoals op sociale media flink wordt gesuggereerd, maar een strategische zet door een Nederlandse ondernemer. ,,Ik heb gegokt en de domeinnaam met winst doorverkocht.”