Een luchtfoto van het datacenter van Microsoft in Middenmeer, Noord-Holland.
Volledig scherm
PREMIUM
Een luchtfoto van het datacenter van Microsoft in Middenmeer, Noord-Holland. © Rob Engelaar

Datacentra zijn inmiddels onmisbaar, maar niemand wil ze hebben: ‘Hypocriet’

Het kabinet is niet van zins grond te verkopen voor het omstreden datacentrum van Facebook in Zeewolde. De branchevereniging kijkt met kromme tenen naar de politieke ontwikkelingen en noemt die ‘hypocriet’.

1 reactie

  • E Goedhart

    5 maanden geleden
    Wij van wc-eend adviseren... wc-eend. Weet u, de vraag is of al die data nodig is. Waarom moet een wasmachine communiceren met een App? Schiet Facebook zijn doel niet voorbij? Waarom moeten mijn digitale bestanden "in the cloud" bewaard blijven? Is 5G echt nodig? De digitale wereld veranderd van nuttig naar steeds meer een bedreiging. Het mag allemaal wel wat minder. Zoals het een jaar of tien geleden was, was het ook prima. Ook veel digitaal, ADSL en kabeltv, Google werkte beter dan nu.
  1. ‘SpaceX kocht beschuldigingen over seksueel wangedrag Elon Musk af’

    ‘SpaceX kocht beschuldi­gin­gen over seksueel wangedrag Elon Musk af’

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaald aan een stewardess die eigenaar en multimiljardair Elon Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag. Musk zou de vrouw tijdens een vlucht hebben betast en zijn penis hebben laten zien, schrijft nieuwssite Insider op basis van documenten en gesprekken met indirect betrokkenen. Hij zou de vrouw ook een paard hebben beloofd in ruil voor een erotische massage.