Een goeie smartwatch helpt je ook om aan je gezondheid te werken.
Volledig scherm
Een goeie smartwatch helpt je ook om aan je gezondheid te werken. © Pexels

De beste smartwatches om in 2020 fit mee te worden

Als ‘gezonder leven’ tot je goede voornemens voor 2020 behoort, heb je tegenwoordig flink hulp uit technologische hoek. Met een goeie smartwatch om je pols hou je nauwkeurig je sportieve prestaties bij. Hier zijn er vijf waarmee je na het sporten gewoon over straat kunt.

Garmin Vivoactive 4 (€ 299,99)

Garmin Vivoactive 4.
Volledig scherm
Garmin Vivoactive 4. © Tweakers

Toen het wat minder begon te gaan met losstaande gps-systemen, ging het Amerikaanse merk Garmin weer helemaal voor zijn sportproducten. Het werd al snel een van de grootste makers van smartwatches met een sportieve inslag, en binnen het brede gamma dat het uitstippelde is de Vivoactive 4 een van de huidige toppers. Hij wordt onder gebruikers onder meer geroemd omwille van zijn batterijduur, gps-tracking en hartslagmeter, die ook de zuurstofsaturatie - de hoeveelheid zuurstof die je lichaam opneemt - registreert.

Huawei Watch GT2 (€ 191,18)

Huawei Watch GT2.
Volledig scherm
Huawei Watch GT2. © Tweakers

De software van de Huawei Watch GT2 heeft liefst vijftien sportmodi, plus een stressfunctie die je er tijdig op wijst om even pauze te nemen. De Chinese fabrikant bouwde een nauwkeurigere hartslagmeter en een goeie gps in, maar de ware kracht van het toestel zit in zijn coachingsprogramma’s, waaronder een aantal loopprogramma’s. Verder schittert de Huawei Watch GT 2 met een tijdloos design, prima hardwareprestaties én handige software en functies. Het glazen oppervlak loopt naadloos over in de rest van het toestel en de eigen Kirin A1-processor van Huawei levert rekenkracht met een laag stroomverbruik.

Samsung Galaxy Watch Active2 (€ 273,46)

Samsung Galaxy Watch Active2.
Volledig scherm
Samsung Galaxy Watch Active2. © Tweakers

De Samsung Galaxy Watch Active2 heeft een hartslagsensor met acht diodes en het horloge is waterdicht volgens de ip68-rating, zodat je er desgewenst ook mee kunt zwemmen. Samsung ziet de Galaxy Watch Active2 eerder als een gids voor een verbeterd welzijn, die vanuit reële lichaamsmetingen inzichten biedt in elementen als dieet, beweging, stressniveau, slaap en geestelijke gezondheid. De smartwatch kan meer dan 39 trainingen bijhouden, waaronder hardlopen, wandelen, fietsen en zwemmen.

Apple Watch Series 5 (€ 467,95)

Apple Watch Series 5.
Volledig scherm
Apple Watch Series 5. © Tweakers

Nieuw aan de vijfde generatie van Apples smartwatch is een ingebouwd kompas. De smartwatch heeft ook een nog verbeterde hartslagmeter, die de basis vormt voor dingen als cardiotraining, maar ook je stressniveau in de gaten houdt. Ook bracht Apple met de Series 5 voor het eerst de App Store, zeg maar de officiële downloadwinkel voor iOS-apps, naar de Apple Watch, zodat er specifieke apps voor jouw trainingsschema of gezondheidsdoelstellingen op het toestel kunnen worden gezet.

Fossil Gen 5 The Carlyle HR Black Silicone (€ 255,80)

Fossil Gen 5 The Carlyle HR Black Silicone.
Volledig scherm
Fossil Gen 5 The Carlyle HR Black Silicone. © Tweakers

Ook deze speciale uitvoering van de Gen 5 van het Amerikaanse Fossil heeft een - volgens gebruikers - prima hartslagmeter, die geschikt is voor zowel sportieve als rustgevende activiteiten. Fossil claimt dat de nieuwe horloges verscheidene dagen werken op een acculading met de optie Extended Battery Mode, waarbij alleen notificaties worden weergegeven en de hartslag wordt gemeten. Ook is er een Time-Only Mode waarin uitsluitend de tijd wordt weergegeven.

 1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

  Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

  ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.