Deepfake van Rutte
Volledig scherm
Deepfake van Rutte © Twitter

De Correspondent plaatst deepfake-filmpje van Rutte: ‘Voortbestaan Nederland staat op spel’

Het journalistieke platform De Correspondent heeft vandaag een deepfake-filmpje van demissionair premier Mark Rutte geplaatst. In de neptoespraak, die amper van echt te onderscheiden is, luidt Rutte de noodklok over de klimaatveranderingen en kondigt hij aan verregaand beleid door te voeren. ,,Het voortbestaan van Nederland staat op het spel.”

3 reacties

 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  Zeespiegelstijging van 5 meter. Dat is werkelijk op geen enkele manier wetenschappelijk onderbouwd! Sterker nog, echte klimaatdeskundigen doen dit af als totale nonsens, overdrijvingen en leugens van activisten. Maar goed, de correspondent denkt zeker dat men met dit rare filmpje wat nepnieuws kan verspreiden.
 • Pieter J. den Ouden

  1 maand geleden
  Journalisten ga door met deze onzin. Dan kunnen we binnenkort onze abonnementen op jullie media opzeggen omdat de betrouwbaarheid van jullie berichten, die toch al zwaar onder druk staat, hopeloos zal zijn.
 • P. Bloemheuvel

  1 maand geleden
  Maak iedereen maar gek
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  6

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?