Samsung Galaxy Watch Active 3.
Volledig scherm
Samsung Galaxy Watch Active 3. © Samsung

De smartwatch van Samsung heeft al na zes maanden een opvolger

Samsung komt met een nieuwe versie van zijn wearable Galaxy Watch Active. Het nieuwe model brengt de draairing voor bediening terug, al gaat het nu om touchbediening in plaats van een fysieke ring.

Samsung maakt 40mm- en 44mm-versies van de Samsung Galaxy Watch Active 2. De nieuwe versies verschijnen slechts een half jaar nadat Samsung het eerste exemplaar op de markt bracht. Bij de oorspronkelijke Galaxy Watch Active haalde de fabrikant de bediening met een ring rondom het uurwerk weg. Nu komt die functionaliteit dus terug.

De slimme horloges hebben een oledscherm met een resolutie van 360x360 pixels. Het scherm van het 44mm-model meet 1,4 inch, terwijl het iets kleinere scherm van de 40mm-versie afklokt op 1,2 inch. Beide schermen zijn afgerond en voorzien van Gorilla Glass-bescherming. De horloges zijn draadloos te laden.

Hartslagsensor

De horloges draaien op Samsungs Tizen-besturingssysteem. Ze worden voorzien van 768 MB werkgeheugen en 4 GB opslagruimte, en zijn uitgerust met bluetooth 5.0, wifi en nfc-functionaliteit. Met dat laatste kan je bijvoorbeeld ook contactloos betalen. In de Galaxy Wear Active 2 zit verder een hartslagsensor en de horloges zijn waterdicht volgens de ip68-rating. De smartwatches zijn compatibel met Android 5.0 of iOS 9.0.

De 40mm-versie in aluminium heb je in huis vanaf 299 euro, terwijl een uitvoering in roestvrij staal minstens 399 euro kost. De 44mm-versies kosten respectievelijk 319 en 419 euro in uitvoeringen van aluminium en roestvrij staal. 

Naar verwachting kondigt Apple in september ook een nieuwe versie van de Apple Watch aan, de grootste concurrent van de smartwatch van Samsung.