Volledig scherm
PREMIUM
Luxe water © RV

Deze technische snufjes maken het huishouden een stuk makkelijker

Water naar eigen smaak, een robotvriendje voor je hond, twee grijpgrage armen in de keuken: op de IFA elektronicabeurs in Berlijn tonen producenten welke nieuwe snufjes ze voor ons huishouden en welzijn in petto hebben.

Volledig scherm
Varram Pet Robot

Maatje voor je huisdier
Dierenliefhebbers zien hun huisdier als niets minder dan een lid van de familie en hebben er dan ook veel voor over om hem gelukkig te zien. Zo’n beest gun je toch zijn eigen maatje?

Dat zou dan de Varram Pet Robot kunnen zijn. Een aandachttrekkertje dat eigenlijk een moderne dierenlokker is door af en toe een snoepje uit te spuwen en het dan op een lopen (lees: rollen) te zetten. In de hoop dat Bonzo achter hem aan komt en zo een beetje beweging opdoet. Scheelt weer met uitlaten, zegt een honden-eigenaar wat omfloerst in een promofilmpje. Maar of dat nou zo bevorderlijk is voor het welzijn van hond en baas...

Met een app kun je onder meer de tijd instellen die de Pet Robot actief moet zijn, z’n speelpatroon en de frequentie waarmee hij op snoepjes trakteert.

Om katten te prikkelen kun je ook wat veren aan het staartje van de elektronische speelkameraad bevestigen.

De Varram Pet Robot is te koop via Amazon.com, prijs 149 dollar (135 euro).

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.