Diep in de buidel tasten voor 8K-tv van Sony: 70.000 dollar

Sony komt binnenkort met nieuwe 8K-televisies op de markt. Maar mocht je zo'n scherm in huis willen halen, dan gaat je dat wel wat ruggen kosten. Voor een kleine 70.000 dollar haal je er één in huis.

Volledig scherm
© Flickr/Kārlis Dambrāns

En nadat je al je spaargeld hebt uitgegeven moet je ook nog flink wat plaats maken aan de muur. Die 33 miljoen pixels nemen nogal wat ruimte in. Het exemplaar heeft namelijk een diagonaal van bijna 2,5 meter, zo maakt Sony bekend in een persbericht. Met die afmetingen kun je het onderscheid tussen 8K en 4K pas zien. Tenminste, als je ongeveer met je neus tegen het scherm gedrukt zit.

Kleiner formaat

Mocht je geen tienduizenden euro's op je rekening hebben staan, dan kun je altijd nog kiezen voor een kleiner formaat. Voor ‘slechts’ 13.000 dollar heb je vanaf juni een 8K-scherm van 85 inch. Alsnog ruim twee meter. 

Neem je nog genoegen met een 4K-televisie, dan merk je dat ook in de prijzen. Het nieuwe 4K-oled vlaggenschip gaat je minstens 3500 dollar kosten. 

Niet de eerste

Sony is niet de eerste die met 8K-televisies op de markt komt. Samsung bracht al eerder tv's uit met de nieuwe standaard. LG komt binnenkort met de eerste 8K-oled-televisie.