Volledig scherm
PREMIUM
© Flos Vingerhoets

Dit zijn tien dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een laptop

Op zoek naar een nieuwe laptop, maar raak je verstrikt in een woud van jargon en Engelse turbotaal? Techjournalist Ronald Meeus geeft van de tien belangrijkste specificaties aan waar je op moet letten.

Gewicht en vorm
Een eerste cruciale vraag die je jezelf moet stellen is waarvoor en waar je de laptop wilt gebruiken. Werk je vaak buitenshuis, dan heb je de keuze uit talloze modellen die minder dan een kilo wegen. Nadeel van lichtgewicht laptops is dat ze weinig kracht hebben of erg duur zijn. Voor een zogeheten ultrabook, die veel computerkracht heeft, betaal je al snel meer dan 1000 euro. In het ‘lichtere’ segment kun je ook kiezen voor een convertible: een laptop met aanraakscherm die je kunt omtoveren tot een tablet.

  1. Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51

    Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.