Filosoof-auteur Yuval Noah Harari, Tesla-oprichter en Twitter-eigenaar Elon Musk en Apple-medeoprichter Steve Wozniak.
Volledig scherm
Filosoof-auteur Yuval Noah Harari, Tesla-oprichter en Twitter-eigenaar Elon Musk en Apple-medeoprichter Steve Wozniak. © BELGA / via REUTERS / EPA

Duizend experts, onder wie Elon Musk en oprichter Apple, slaan alarm over AI: pauzeer de ontwikkeling

ook nederlanders bezorgdDe intelligentie van chatbots en computers (AI) wordt in dit tempo zó krachtig dat het de vraag is of de mens haar onder controle kan houden. Daarom moet er zo snel mogelijk een stop komen op de ontwikkeling van deze zogeheten kunstmatige intelligentie (AI). Die oproep doen ruim duizend prominente wetenschappers en techdeskundigen wereldwijd, onder wie miljardair Elon Musk, Apple-medeoprichter Steve Wozniak en de Nederlandse hoogleraar Frits Vaandrager.

1 reactie

  • JW Roskam

    2 maanden geleden
    De terminator sience fiction? als je dat nog steeds gelooft, leef je echt met je kop in het zand. de mensheid zal overtroeft worden door robots. misschien niet dit jaar of volgend jaar, maar als er niet wordt ingegrepen zal dit idd dramatische gevolgen hebben. de zelfdenkende robot kan wel eens bedenken dat de mens uitgeroeid moet worden omdat dit zoogdier, want dat zijn we in de ogen van de zelfdenkende robot, heel slecht voor de planeet is. en u denkt fictie? blijf dat lekker denken.