Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Duizenden Amerikanen ontvangen plots maanden oude Valentijn-sms’jes na fout provider

Het moet even schrikken zijn geweest voor de ontvangers: duizenden Amerikanen ontvingen in de nacht van 6 op 7 november sms’jes die al op Valentijnsdag voor hen bestemd waren. Op 14 februari hebben zij die berichten nooit ontvangen.

De in totaal 168.149 berichten werden nu pas afgeleverd door een fout van het bedrijf Syniverse, dat sms-diensten levert aan grote Amerikaanse providers als T-Mobile, Sprint, AT&T en Verizon. Bij klanten van elk bedrijf trad het probleem op. Vermoedelijk ging het mis bij een onderhoudsupdate aan een systeem, zo laat een woordvoerder van Sprint weten aan technologiewebsite Wired. De problemen waren volgens de provider snel verholpen, maar er werd niet voorkomen dat de oude berichten alsnog zijn verstuurd.

Het foutje levert behoorlijk wat ongemakkelijke situaties op, zo is te lezen op Twitter. Bij de één liep een potentiële date op de klippen, terwijl de ander in het holst van de nacht een berichtje ontving dat Valentijnsdag maar een verzonnen en commerciële boel is. Een andere gebruiker is vooral teleurgesteld dat hij juist géén berichten ontving. 

 1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

  Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

  ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.