Volledig scherm
PREMIUM
Narda is ineens mega-populair op Facebook. © Eigen foto / fotomontage AD

Duizenden mannen willen vrienden worden met ‘simpele huisvrouw’ Narda

De Rotterdamse Narda Luijten wordt sinds een paar dagen bedolven onder de vriendschapsverzoeken op Facebook. Duizenden zijn het er. Van mannen. Ze snapt er werkelijk niks van. ,,Ik word echt gebombardeerd’’, zegt ze. Waarom de heren het op haar hebben gemunt, is voor haar een groot raadsel. ,,Ik ben maar een simpele huisvrouw.’’

Vier dagen geleden begint het. Als de 58-jarige Luijten achter haar computer kruipt, ziet ze dat ze plotseling mega-populair is geworden. ,,Ik dacht: ‘wat is hier nou aan de hand? Ik negeer het maar’.’’

Dat negeren is inmiddels een stuk lastiger, want de teller met vriendschapsverzoeken loopt hard op. Inmiddels zijn het er meer dan drieduizend. Honderden verzoekers laten ook berichten achter. ,,De een wil met me trouwen, de andere heeft dringend geld nodig’’, zegt de Rotterdamse, die nog geen van de verzoeken heeft geaccepteerd.

 1. Man verliest één miljoen euro met bankpasfraude: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Man verliest één miljoen euro met bankpas­frau­de: ‘hij stuurde z'n pasje op’

  Een man uit het noorden van Nederland is begin september slachtoffer geworden van de grootste ‘phishingzaak’ in Europa: cybercriminelen plukten in één nacht tijd maar liefst één miljoen euro van zijn bankrekening. De man had zijn bankpas opgestuurd om in te wisselen voor een nieuwe. Het slachtoffer moet nog maar afwachten of hij het geroofde geld terugkrijgt. ‘Dit is een heel opmerkelijke zaak'.
 2. Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder
  Review

  Apple MacBook Pro 16" review: Meer MacBook voor minder

  Als er een laptop is die de gemoederen kan laten oplopen, dan is het wel de MacBook Pro van Apple. In 2016 was er reden genoeg voor discussie, want Apple had het ontwerp van zijn duurste laptop behoorlijk aangepast. Niet iedereen was even blij met die wijzigingen en vooral het nieuwe toetsenbord kwam Apple op behoorlijk veel kritiek te staan, niet in de laatste plaats omdat het toetsmechanisme gevoelig was voor stof en vuil, waardoor toetsen konden blijven hangen.
 3. Apple AirPods Pro: vooruitgang om voor te sparen
  Review

  Apple AirPods Pro: vooruit­gang om voor te sparen

  Het is nu bijna drie jaar geleden dat Apple de eerste AirPods uitbracht. De draadloze bluetoothoordopjes hebben veel positiviteit gebracht, maar ook negativiteit, zou je kunnen zeggen. Positief in de zin van het product zelf. Hoewel er zeker wat aan te merken valt op de eerste en tweede generatie AirPods, was de combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak wat ons betreft onovertroffen. Het waren ook toen al niet de allerbeste dopjes wat geluidskwaliteit betreft en ze pasten ook niet bij iedereen even goed in de oren bijvoorbeeld, maar voor veruit de meesten zijn de AirPods ook nu nog ideaal.