Een smartphone hoeft echt geen 1000 euro te kosten: dit zijn de beste van hooguit 200 euro
Apple, Google en Samsung kondigen elke keer weer betere, mooiere telefoons aan, maar ze worden ook steeds een beetje duurder. Dat terwijl je helemaal niet diep in de buidel hoeft te tasten voor een goed toestel: voor 200 euro heb je ook een prima telefoon. We zetten de beste modellen op een rij.
Dit is een ingekorte versie van een uitgebreide smartphonevergelijking op Tweakers.
In de low-end categorie worden smartphones steeds beter, hoewel het de laatste tijd wel een beetje af lijkt te vlakken. Toch kun je voor het geld in deze categorie behoorlijk goede toestellen krijgen.
Dit zijn de beste smartphones voor minder dan 200 euro
Dé aanrader in dit segment blijft wat ons betreft de Redmi Note 11, met de TCL 30 E als betaalbaar alternatief.
Redmi Note 11
Xiaomi weet met de Redmi Note-serie altijd hoge ogen te gooien en dat geldt ook weer voor de Redmi Note 11. Voor net wat minder dan 200 euro heeft hij specificaties die je elders pas in het duurdere segment terugvindt. Zo zit er een oled-scherm in met full-hd-resolutie, dat met negentig beeldjes per seconde kan verversen en er bijzonder vloeiend uitziet. De maximale helderheid is zo goed dat deze zich kan meten met toestellen uit het high-end segment.
Ook wat accuduur betreft scoort deze smartphone erg goed, vooral als je het toestel gebruikt om video’s te bekijken. De combinatie van een 50-megapixelhoofdcamera en een 8-megapixel-ultragroothoekcamera is veelzijdig voor het geld, al wordt 4k-video-opname, zoals bij de meeste budgetsmartphones, niet ondersteund.
Xiaomi is een koptelefoonaansluiting, plek voor twee simkaarten, microSD-kaartlezer en vingerafdruklezer niet vergeten. Op de telefoon draait Xiaomi’s MIUI-software. Die is niet vrij van ongewilde apps en reclame, maar biedt wel veel aanpassingsmogelijkheden.
TCL 30E
De TCL 30E is met 134 euro op het moment van schrijven de goedkoopste telefoon die we aanraden. Dat zie je af aan de specificaties. Het scherm heeft een lage 720p-resolutie en ververst met 60 beelden per seconde - wat minder soepel is dan bij bovenstaande concurrent. De processor is ook geen hoogvlieger, en snellere wifi-standaarden worden niet ondersteund.
Tegelijk zijn veel andere basics goed voor elkaar. Het scherm is voldoende helder en de accuduur is prima. Het toestel is standaard voorzien van 64GB opslag, met de mogelijkheid om twee simkaarten en een geheugenkaart tegelijk te gebruiken. Bovendien is de 30E uitgerust met een vingerafdrukscanner en een 50-megapixelhoofdcamera, functies die je niet standaard ziet in dit segment.
Mocht de TCL 30E voor dit bedrag uitverkocht raken, dan kun je de Nokia G11 overwegen als alternatief. Die heeft een 90Hz-scherm en een flink snellere processor, maar een op papier minder goede camera en slechts 32GB opslag in de goedkoopste variant.
Bekijk hieronder onze video’s op techgebied:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Techbeurs CES trapt deze week af: dit kun je verwachten
Een nieuw jaar kan maar één ding betekenen: CES staat weer voor de deur. De jaarlijkse Consumer Electronics Show vindt dit jaar van 5 tot en met 8 januari plaats in Las Vegas en geeft alvast een voorproefje van wat de grootste techbedrijven in 2023 van plan zijn. We zetten de belangrijkste verwachtingen op een rij. -
1
Een Chromecast of toch een Apple TV? Dit zijn de belangrijkste verschillen
De meeste tv’s hebben apps voor Netflix, YouTube en andere streamingdiensten, maar die zijn vaak log en onhandig. Wie makkelijk tv wil kijken kan dat het beste doen met behulp van een Chromecast of Apple TV - maar welke van die twee is dan je beste optie? -
Review
Dit vinden we van de nieuwste draadloze oordoppen
De ene na de andere techreus brengt nieuwe slimme oordopjes op de markt. Dat is geen toeval: met de feestdagen en Black Friday voor de deur vermoeden de bedrijven dat ze massaal als cadeautjes gekocht worden. Om je keuze makkelijker te maken vergelijken we de laatste modellen. -
Musk schorst populaire Twitteraars die hem nadoen: komiek mag pas terugkomen als ze geld betaalt
Twitter-directeur Elon Musk heeft de regels rond parodie-accounts aangescherpt, nadat meerdere populaire gebruikers hem nadeden in protest tegen beleidswijzigingen op het sociale netwerk. Eén komiek mag van Musk haar account terugkrijgen als ze daar geld voor betaalt. -
PREMIUM4
Buikvet ontstaat door te veel en te slechte voeding: zo kom je er vanaf
Aan het begin van het jaar gaan we massaal op de gezonde toer. Ook dat buikje moet weg, zodat ons lichaam weer ‘strandklaar’ is. Maar dat blijft een lastige. Wat kun je doen?
-
PREMIUM
Oeps, paaltje geraakt: is het goedkoper om schade te claimen of zelf te betalen?
Rijd je jarenlang schadevrij, dan krijg je een forse no-claimkorting op je autoverzekering. Die kan oplopen tot wel 85 procent. Maar hoe werkt die korting precies? En wat is nou wijsheid als je per ongeluk een paaltje hebt geraakt? -
-
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
Zo bescherm je je Instagramaccount tegen hackers en pottenkijkers
Instagram is nog altijd een razend populaire app. Toch wil lang niet iedereen zijn account delen met de rest van de wereld. Maar hoe scherm je je account af? We helpen je een handje.