Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AP

Gamer geeft miljoen uit om personage te pimpen, vriend verkoopt het voor 500 euro

Een Chinese gamer heeft zijn vriend voor de rechter gesleept nadat hij zijn online gamekarakter voor zo’n 500 euro had verkocht. Dat klinkt als een mooie deal, maar de avatar was in werkelijkheid zo'n 1,3 miljoen euro waard.

Dat blijkt uit rechtbankpapieren in handen van de Chinese techwebsite Abacus, zo meldt The Independent. Het gaat om een karakter in het spel Justice Online, een zogenoemde open wereld-game waarin honderden spelers tegelijk met of tegen elkaar kunnen spelen. Het spel is vergelijkbaar met het populaire World of Warcraft.

Lu Mou had bijna tien miljoen Chinese Yuan geïnvesteerd in het uitbouwen van zijn karakter toen hij het besloot te lenen aan zijn vriend Li Mouscheng. Nadat Mouscheng klaar was met spelen, gaf hij het karakter niet gewoon terug, maar besloot hij het te koop te zetten op het handelsplatform van de game. Eigenaar Mou weigerde om onbekende redenen zijn eigen karakter terug te kopen, waarna een oplettende andere speler zijn slag sloeg. De avatar werd voor slechts 3888 Yuan verkocht, zo’n 500 euro.

Volgens Mouscheng was het lage prijskaartje voor het karakter een ongelukje. Hij zou erg moe zijn geweest na een lange gamemarathon en had een fout gemaakt. De rechter besloot uiteindelijk dat de ontwikkelaar van Justice Online de transactie moest terugdraaien, waardoor Lu Mou het kostbare karakter weer in zijn bezit kreeg. Zijn vriend moet een schadevergoeding betalen aan de koper van het karakter. 

Wekelijks de nieuwste recensies, beste koopjes en het laatste nieuws over de wereld van tech in jouw mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

  Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

  ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.